Verovatno ste u drogerijama primetili novi puder u simpatičnim teglicama čije boje asociraju na proleće – Rimmel Fresher Skin. Rimmel je uvek umeo da me iznenadi zanimljivim, kvalitetnim proizvodima po pristupačnoj ceni (npr. Lasting Finish puder  ili  ove stvarčice), a danas vam predstavljam njihov novitet koji obećava  revoluciju među laganim puderima, prozračan, ujednačen i svež matiran ten tokom celog dana, uz zaštitni faktor i sastojke poput aloe vera, kamilice i ekstrakta algi koji umiruju crvenilo i ujednačavaju ten.

rimmel fresher skin 01

Rimmel Fresher Skin – nijanse

Fresher Skin nam dolazi u četiri nijanse, ali s obzirom na to ima lagano prekrivanje, mislim da bi većina mogla da pronađe odgovarajuću, osim onih sa veoma svetlim tenom.

rimmel fresher skin 04

Najsvetlija nijansa je 103 True Ivory, za koju bih rekla da je neutralna, nešto tamnija je 200 Soft Beige, topla nijansa, 201 Classic Beige je samo za nijansu tamnija ali hladnija od prethodne, a najtamnija 303 True Nude, značajnije tamnija od ostalih sa toplim, žućkastim tonom.

rimmel fresher skin 05

Tekstura i prekrivanje

Puder je kremast, ali ne i gust, i takvu teksturu nisam očekivala u teglici – u nju se obično pakuju puderi bogatijih ili penastih tekstura. Ova više podseća na gel, vrlo je lagana, i kad se nanese na lice trenutno osvežava i čak blago hladi, poput fine gelaste kreme.

rimmel fresher skin 03

Miriše cvetno i sveže, i miris se neko vreme zadržava na koži, što doprinosi osećaju svežine. Rimmel Fresher Skin ima laganu pokrivnu moć, kada se pažljivo nadogradi onda i srednju, lepo ujednačava ten ali ne može da prekrije vidljivije bubuljice niti fleke – tu u pomoć mora da priskoči korektor.

Nanošenje

Ovaj puder se brzo suši na koži i najbolje se nanosi na jedan po jedan deo lica.

Probala sam da ga nanosim na razne načine, i najbolji se pokazao onaj sa sunđerčićem – tako se dobija vrlo tanak sloj pudera na licu koji se ne suši i ne matira previše brzo, tako da se može i nadograditi još kojim tankim slojem za nešto jače prekrivanje a da i dalje izgleda vrlo prirodno na licu.

Može da se nanosi i prstima, ali se brzo suši i u tom slučaju s njim mora baš brzo da se radi, isto kao i sa četkom za tečni puder.

rimmel fresher skin 02

Moje iskustvo

Iako ovaj puder obećava mat finiš, on je takav samo na početku. Na mojoj masnoj t-zoni ne ostaje mat dugo, zbog čega ga setujem puderom u prahu (mada i inače sve pudere setujem, jer još nisam pronašla neki koji mi sam po sebi drži t-zonu matiranom ili bar ne previše masnom duže od par sati). Poslednjih nedelja, koliko ga koristim, višak masnoće tokom dana sam uklanjala blot papirićima, što se pokazalo kao dobro rešenje, jer se puder ni na početku, a ni tokom dana ne preslikava.

Rimmel Fresher Skin sadrži SPF 15, što mu je kod mene plus s obzirom na to da je u pitanju lagani, svakodnevni puder.

Ono što sam takođe primetila je da mi se tokom dana ovaj puder blago uvlači u bore oko usana, i ume da, posle nekoliko sati od nanošenja, istakne proširene pore. Na mojoj kombinovanoj koži Rimmel Fresher Skin je postojan 5-6 sati, posle čega lagano i ravnomerno nestaje s lica, prvo, naravno, sa masne t-zone. Na fotografiji imam Rimmel Fresher Skin u nijansi 200 Soft Beige, bez prajmera i korektora, posle sat vremena od nanošenja (klik na sliku za uvećanje).

rimmel fresher skin 07

Fresher Skin + prajmer

Zbog svega ovoga sam probala da ga koristim i sa prajmerom ispod (Rimmel Fix&Protect, o kome sam pisala ovde), što se pokazalo kao pun pogodak 🙂

rimmel fresher skin 06

Ovaj prajmer mi pomaže da Fresher Skin puder ostane na licu čak dva-tri sata duže. Isto tako, primetila sam da mi sa bazom ovaj puder mnogo manje ističe borice i pore, a na suvim delovima kože poput obraza se sasvim fino ponaša, tj. ne ističe ih.

Kome će se svideti…

Iz mog ugla, rekla bih da je Rimmel Fresher Skin namenjen pre svega devojkama sa normalnom kožom (bez većih nepravilnosti u smislu bubuljica ili proširenih pora), koje ne žele da osete težinu pudera na licu, ali vole ujednačen, svež ten sa sasvim pristojnom zaštitom od sunca, oko koga ne morate da brinete tokom dana jer ravnomerno i lagano bledi sa lica ne ostavljajući fleke. Ovo je pravi dnevni puder – na dnevnom svetlu se skoro ne primećuje da imate bilo šta na licu, a vrlo je lagan i udoban na koži tokom celog dana.

… a za koga nije

Onima sa masnom kožom blagi mat efekat koji pruža Fresher Skin neće potrajati duže od par sati. Ukoliko imate suvu kožu (kao što je moja na obrazima sad tokom zime) ili izražene bore, da bi ovaj puder tokom celog dana dobro izgledao na licu neophodna je dobra priprema kože i pomoć prajmera – baze za lice.

rimmel fresher skin 00

Gde kupiti / cena

Rimmel Fresher Skin je trenutno na akciji u Lilly drogerijama, gde ga možete kupiti ili poručiti u njihovoj online prodavnici po ceni od 815 dinara. O Rimmel proizvodima se takođe možete informisati i na njihovoj Facebook stranici, od skoro imaju i lokalnu Instagram stranicu.

Da li ste probali ovaj puder? Kakva su vaša iskustva?

*Post u saradnji sa Rimmel Srbija.

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.