Proleće je najzad tu, i nadam se da neće daleko u sledećih par meseci 🙂

Dok se budim iz zimskog sna, jedna od prvih asocijacija na proleće mi je veliko spremanje. Ili prolećno čišćenje. Danas mislim na lice: skidanje šminke, umivanje, možda pokoji blagi piling ili maska, a sve to kako bismo otkrili novu, lepu i zdravu prolećnu kožu. U nekom od zasebnih postova ću vam pisati o micelarnim, maskama i pilinzima koje sam poslednjih meseci isprobala, a danas sam odabrala nekoliko čistača u kojima ovih prolećnih dana moja koža najviše uživa.

spring-cl-02

NUXE micelarna pena za čišćenje

Nežno kao što deluje bočica, takva je prema koži ova micelarna pena za čišćenje. Do sada sam probala razne pene, ali je ova u odnosu na većinu baš gusta kad se istisne, što omogućava da se lepo i detaljno umasira u lice – ne pretvara se odmah u vodicu. Kad se ispere, koža ostaje savršeno čista i meka. Tipovi kože kojima će odgovarati ova pena su normalna, mešovita, čak i masna – kao što je naznačeno i na pakovanju. Vrlo je blaga, pa će prijati i onima sa osetljivom kožom.

Sadrži cvetnu vodicu ruže Rosa damascena, alantoin i biljni glicerin.  Ima blag i romantičan miris ruže (veoma fin i suptilan, sigurna sam da će ga voleti i oni koji nisu ljubitelji mirisa ruže u kozmetici) koji je prisutan tokom umivanja ali se ne zadržava na koži.

Cena ove micelarne pene je oko 1600 dinara, sadrži 150ml i meni je za umivanje lica dovoljan jedan pritisak na pumpicu jer je veoma gusta, tako da se ne troši brzo.

spring-cl-03

LOGONA Bio Mint & Witch Hazel pena za čišćenje

Iako sam poslednjih godina skeptična prema čistačima namenjenim masnoj, mešovitoj i problematičnoj koži, jer su skloni da je isuše, ova Logona namenjena baš takvoj koži me je prijatno iznenadila. U poslednje vreme imam periode kada mi se t-zona prilično masti, pore se prosire a pojavi se i neka bubuljica, i ova pena mi pomaže da ih lakše prebrodim. Umiruje me činjenica da su sastojci prirodni i organski, a ni osvežavajući miris mente ne odmaže.

Za lice su mi potrebne 1-2 pumpice, i volela bih da je pakovanje malčice veće. Sadrži kompleks organskih ulja nane, ekstrakt hamamelisa, nevena, zelenog čaja , žalfije i ruzmarina.  Ne isušuje kožu iako je namenjena masnoj i nečistoj, tako da slobodno mogu da je koriste i oni koji imaju normalnu, pomalo suvu kožu, pa čak i oni sa osetljivom, jer nije agresivna.

100 ml Logona pene se može kupiti po ceni od 1400 dinara.

spring-cl-04

ERBORIAN Double Peeling Creme

O ovom proizvodu sam čula dosta pohvala, pa sam se obradovala prilici da ga kupim na sniženju i isprobam. Erborian je brend koji nije mnogo poznat na našem tržištu, ali ima dosta toga zanimljivog da ponudi, a mene je kupio svojim BB i CC kremama, zbog čega ću se truditi da isprobam još njihovih preparata.

Erborian piling krema sadrži ekstrakt korejskog kestena i voćnih kiselina, a preporučljivo je korišćenje dva puta nedeljno. Nanosi se na čisto i suvo lice, drži na njemu desetak minuta, a zatim se kružnim pokretima vrši piling i na kraju ispire. Kao piling nije ni najmanje grub, pa će odgovarati svakom tipu kože, ne isušuje već lice ostavlja mekim i glatkim, a ima specifičan, ali blag miris koji se ne zadržava na koži. Sve u svemu, odličan prolećni dodatak rutini čišćenja i nege.

Sadrži 40ml a puna cena mu je oko 3500 dinara, mada mi se čini da nije baš izdašan i da se prilično brzo troši, zbog čega nije loše potražiti ga na sniženju (dešava se da se nađe u Budi Lepa outletu ili na rasprodaji u Metropoliten parfimeriji).

spring-cl-05

CAUDALIE Gentle Buffing Cream

Divan, nežan piling koji je toliko blag da se može koristiti i svakodnevno. Sitne čestice u finoj kremi odlično čiste, nisu grube i ostavljaju kožu mekom i svilenkastom. Blag osvežavajući miris koji nije napadan i ne zadržava se na koži, ali i njena kremasta tekstura, čine ovu nežnu piling kremu pogodnom za sve tipove kože, pa i one najosetljivije.

Za moj ukus možda i previše nežna, ali redovnijom upotrebom zaista daje rezultate u vidu glatke i blistavije kože lica.

Cena je oko 2000 dinara za 60ml.

spring-cl-06

KEIMS Red Tea & Mimosa Skin Booster Facial Wash

Ovo je i jedan veoma zanimljiv čistač. Mogla bih da ga nazovem gelom za umivanje, ali je on nekako više od toga: kremaste je i gušće teksture nalik pasti, i blagog mirisa koji ne ostaje na koži posle umivanja. Koristi se tako što se prstima umasira u kožu kružnim pokretima, a posle par minuta masaže se ispere vodom. Odlično čisti i uklanja ostatke šminke, a posle njega mi je koža fina i glatka, npr. kao da sam uradila piling, mada ne sadrži nikakve čestice – možda je u pitanju i ta njegova tekstura paste.

Mislim da bi mogao da odgovara svim tipovima kože, osim onima koji imaju izrazito suvu. Između ostalih sastojaka, sadrži termalnu vodu, ekstrakte mimoze, crvenog čaja, ginka i vitamin E.

Cena ovog preparata za čišćenje od 125ml je 2120 dinara, za umivanje je potrebna vrlo mala količina tako da će tuba dugo potrajati, a može se naručiti sa sajta Puritybox.

spring-cl-07

Glamglow Powermud Dualcleanse Treatment

Kao i kod čuvene GlamGlow Youthmud maske (crne), u pitanju je opet glina, koja se nanosi na suvu kožu i ostavlja da deluje nekoliko minuta ili dok se ne osuši. Nanosi se i razmazuje lako, i bez problema se može naneti veoma tanak sloj, što štedi proizvod. Ima prilično intenzivan ali osvežavajući miris na neko voće, najviše jabuke, koji se na koži zadržava kratko posle ukjlanjanja maske.

Kad se glina osuši, sa lica se skida vodom, i tada se pretvara u uljanu smesu, emulziju, kojom se koža još malo izmasira. Nakon sušenja, koža postaje neverovatno glatka i meka, i iako je reč o glini, ne isušuje ni najmanje – možda zato što sadrži sastojke koji je pretvaraju u ulje. S druge strane, ne ostavlja kožu masnom. Nisam sigurna koliko bi bila pogodna za baš osetljivu kožu, obzirom da ume malo da pecka prvih nekoliko sekundi po nanošenju, ali će svim ostalim tipovima odgovarati.

Vidljiv i skoro trenutan efekat ne izostaje, kao ni kod ostalih GlamGlow maski, što donekle opravdava cenu od oko 6800 dinara za 50ml ovog preparata koji se kod nas može kupiti u Sephora parfimerijama.

spring-cl-08

The Body Shop Camomile Sumptuous Cleansing Butter

Kad sam pročitala i čula dovoljno pohvala za ovaj balzam za čišćenje, nisam se mnogo premišljala oko odluke da ga nabavim, posebno jer volim tu vrstu proizvoda za čišćenje lica – imam utisak da ujedno i neguju.

Ovaj TBS balzam zaista efikasno uklanja šminku. Kako vodootporne maskare, tako i dugotrajni puderi, sve se topi i nestaje pod malim grumenčićem ovog mirišljavog čistača. Miriše lepo i sveže, ne baš na kamilicu, ali mu opraštam jer je efikasan. Koristim ga na suvoj koži, tako što malu količinu utrljam na lice, na oči, i gde sve treba, blago izmasiram kružnim pokretima, a onda isperem vodom. Tokom masaže a pre nego što se ispere, lice izgleda prilično ubrljano, ali se u dodiru sa vodom ovaj masnjikavi balzam pretvara u emulziju i lako i bez problema skida sve nečistoće sa lica.

Posle ispiranja je koža savršeno meka. Ne isušuje, ne ostavlja sloj na koži, ali mislim da je previše bogat za masnu kožu, dok će oni koji imaju mešovitu, normalnu ili suvu biti zadovoljni.

Cena je oko 15 eura za 90 ml koji mogu dosta dugo da potraju jer je prilično gust i koncentrovan.

 

Koji su vaši prolećni favoriti za čišćenje lica i skidanje šminke?

7 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    Najvise volim ovakve postove 🙂 Do sada sam koristila Roc penu za umivanje a zanimala me je Nuxe, posle ovoga cu je sigurno probati

    Reply
  2. Avatar
    Milena

    Iskreno, meni su svi ovi cistaci za lice uzasno skupi. Pre bih taj novac dala za dobru kremu.
    Ja trenunto koristim Alverde piling za umivanje, koji mi je odlican, a kosta oko 300 dinara, a imam i Ive Rocher takodje piling za umivanje. Njega sam platila oko 600 dinara.

    Reply
  3. Avatar
    My Beauty Column

    Nuxe pena zvuči kao nešto što bi mi se svidelo. Od TBS iz linije Camomile sam koristila ulje za skidanje šminke i dosta dobro je taj posao obavljalo. Inače, blog ti je sjajan i stvarno je uživanje čitati ga 🙂

    Reply
  4. Avatar
    Sanja

    Imam ovu Nuxe pjenu za umivanje! Ne mogu je dovoljno nahvaliti koliko je dobra i koliko ju obožavam! Od mirisa do osjećaja tijekom i nakon umivanja 🙂

    Reply
  5. Avatar
    ana2cats

    Slazem se sa ovim sto si rekla za GlamGlow PowerMud – osetljivoj kozi bi mogla biti jaka, jer i mene pomalo pecka, a moja koza je kao djon kada je izdrzljivost u pitanju. 🙂 Sa druge strane, efekat je savrsen, pa je takodje preporucujem.

    Super mi zvuce obe pene koje si preporucila, a posto mi je vreme za novu sada nisam pametna koju da izaberem… Verovatno ce biti po sistemu koju prvu vidim. 🙂

    Reply
  6. Avatar
    Aleks

    Moj redovni izbor je Caudalie nezni piling. Potptuno si u pravu, previse je nezan sto je bio i moj prvi utisak. Ali zaista je rezultat fantastican. Probala sam i detox masku sa glikolnom kiselinom koju sam dobila na poklon. Obavezno isprobati! Probala bih ovaj Erborian, nisam se do sada upoznala sa brendom, ali sam citala nakon tvog komentara.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.