Favoriti proleća: ima ih solidan broj, pa odmah prelazim na stvar i predstavljam vam nekoliko proizvoda koje sam najradije i najčešće koristila poslednjih meseci 🙂

TonyMoly Appletox Smooth Massage Peeling Cream O nekoliko Tonymoly proizvoda sa kojima sam se već upoznala pisala sam u ovom postu, a pre nekoliko nedelja sam isprobala ovu masku i oduševila se. Maska je sa kiselinama, što sam tek kasnije saznala, kad sam se zainteresovala zašto piše piling a nema zrnaca 🙂 Nanese se na kožu, umasira par minuta i ispere vodom. Kako moja koža nije posebno osetljiva, ostavljam je na licu još 10-15 minuta, i kad isprem – bling! koža je divna, glatka, ten ujednačen, ništa od pora i neravnina i slično. Efekat traje par dana, a miriše baš lepo, na jabuku. (Sephora, 2000 rsd)

SKINFOOD Rice Mask Wash Off je maska fine kremaste teksture, ali sa piling zrncima. Zanimljivo je da su zrnca baš od pirinča, ali recimo kao kuvanog pirinča pa uopšte nisu gruba, i mislim da bi odgovarala svima, čak i onima sa osetljivom kožom. Ovo je maska koja divno hidrira i hrani kožu, a koristi se tako što se nekoliko minuta njom radi masaža lica, a onda se ostavi da odstoji na koži jos 15-20 minuta. Ima prijatan miris koji nije prejak, i kad se ispere, lice ostavlja mekim i hidriranim, nekako lepšim i svežijim. Ovo je maska posle koje sam se baš baš zainteresovala za azijsku kozmetiku, toliko mi se svidela 🙂 (Sephora, 2030 rsd)

Caolion Premium Hot & Cool Pore Pack Duo – zašto volim Caolion mogli ste da pročitate ovde. U pitanju je najefikasnije (doduše, ne trajno) rešenje za proširene pore koje sam do sada pronašla, a isprobala sam mnogo toga. (Sephora, 3770 rsd)
 
Caudalie VineActiv serum – Caudie Polyphenol C15 je bila kolekcija koju sam obožavala – svaki proizvod iz te linije sam sa uživanjem koristila. Sada je ta linija zamenjena sa VineActiv, koja se takođe bori protiv prvih znakova starenja, zagađenja i stresa. Serum mi se najviše svideo – ogroman plus je novo pakovanje (staro je bilo sa pipetom, a serum je prilično gust) koje je sada sa pumpicom tako da na pravi način čuva efikasnost sastojaka. Tekstura je vrlo slična prethodnom, ja bih rekla i miris, prijatan i osvežavajući, a nakon ovog seruma koža je vidljivo blistavija i jedrija. Inače obožavam vitamin C i uvek korsitim neki preparat koji ga sadrži. (Apoteke, 4290 rsd)
 

Sheet maske – ah, moja nova ogromna ljubav 🙂 Za to je zaslužna Sephora, koja je prva kod nas ponudila korejske maske, a posle sam na njih naletela kod Mateje na blogu. Onda sam probala još neke, i još neke, i sad ne smem da kažem koliko raznih posedujem i svaki drugi-treći dan koristim. Napisaću jedan post samo o tome šta rade za moju kožu, gde i kako ih nabavljam i slično. (Sephora i Ebay).

Amika The Wizard – nekoliko dobrih proizvoda za kosu sam isprobala u poslednje vreme, ali ću ih ostaviti za zaseban post. Moram da izdvojim ovaj fenomenalan sprej koji se nanosi na prosušenu kosu, pre feniranja i radi sve: štiti od toplote, pomaže raščešljavanju, daje sjaj kosi, a iznenadilo me je što je ne masti. Plus ima ovo kul pakovanje sa kul retro pumpicom, pa kako da ga ne zavolim?!

Oriflame Royal Velvet Smooth Balm je multifunkcionalni proizvod, koji najviše volim kao prajmer za lice. Sadrži vitamin C, što je kod mene uvek plus, divno miriše i savršene je teksture – kad se istisne deluje silikonasto, međutim vrlo je lagan i ne ostavlja onaj karakterističan klizavi sloj. Puder se preko njega savršeno nanosi i traje mi duže nego obično, a spas je i za suve delove kože koje imam oko nosa koje svaki puder voli da istakne. (Oriflame, 699 rsd)

Oriflame Foot Mask je maska za stopala, i bilo mi je baš zanimljivo da je isprobam. Nanese se i ostavi koliko god želite, može i sa onim čarapicama preko noći. Veoma je bogata, kremasta, i odlično neguje, ima lep miris i čak malo hladi. Baš je instant rešenje za suvu kožu stopala i nije da mi je bila neophodna ali sad znam da jeste 🙂 (Oriflame, 549 rsd)

SUM 37 Flawless Regenerating Eye Cream krema za oko očiju – mislim da vidite šta vam se sprema kad su moj blog i Korejci u pitanju. Ja vredno naručujem, iščekujem,  testiram, mažem se i oduševljavam njihovom kozmetikom dok spremam gomilu posta o njihovim preparatima, a ima i šminke. Isprobala sam nekoliko krema njihovih za oko očiju, a ova je jedna od onih baš skupih, pa sam naručila testere sa e-baya da vidim da li radi nešto magično. I mogu vam reći da je blizu. Bogata je, koristim je za noć, i stvarno predeo oko očiju čini svežijim, odmornijim i hidriranimn, tako da su mi borice manje izražene. Još imam neke da isprobam, ali mi je za sada ova pun pogodak. (E-bay, oko 5-6$ za 10ml testera)

Sephora High Coverage Concealer – ovaj korektor mi nije novost, ali sam ga ovog proleća baš dosta koristila. Prilično dobro je pigmentovan, pa prekriva i podočnjake ali i bubuljice, a fino izgleda i preko mojih borica oko očiju, ne isušuje ih. Baš mi dugo traje, i ako hoćete dobro prekrivanje koje dugo traje, ovaj korektor je odličan izbor. (Sephora, 1780)

Anastasia Beverly Hills Glow Kit – najlepši hajlajteri koje sam ikad probala. Posvetiću im zaseban post jer su tako divni, tako kvalitetni, i ako volite da se sijate, oduševiće vas.

Inglot puder za konturisanje je jedan od mojih omiljenih još od ovog posta. Izbor nijansi je sjajan, ova koju imam je neutralna i odlična za konture na mom toplom podtonu. Fine je teksture koja se lako blenda, ne rasipa se ni najmanje, ne ostavlja fleke na licu i veoma je postojan. Dodatni plus mu je lepo i praktično pakovanje, a kako je dostupan u okviru Inglot Freedom sistema, samo prvi put se kupuje kutijica, a može se iskombinovati i u okviru palete sa drugim proizvodima. (Inglot, 1600 rsd) 

Sephora Glow Finishing puder je odličan za setovanje šminke. Iako u nazivu ima “glow”, na licu se ne sija već ostavlja savršen satenski finiš, baš kako najviše volim. Uz to, postojan je i dosta dugo pomaže mojoj t-zoni da ne prosija.  Ne ostavlja boju, potpuno je transparentan, fino mleven i ni najmanje se ne rasipa i zbog toga se baš sporo troši. I izgleda…. pa pogledajte koliko lepo izgleda! (Sephora, 2100 rsd)

Sephora PRO Featherweight Powder Brush #91. Ah, ova četka! Ogromna je. Kvalitetna, teška i nimalo praktična za čuvanje ili recimo putovanje. Ali veoma gusta i veoma nežna. Idealna za pudere u prahu i kamenu. Jedini problemčć je pranje, u stvari više sušenje. Nekoliko Sephora četki iz njihove Pro kolekcije mi je nezamenjivo, a sad im se pridružila i ova devedesetjedinica, koju izrabljujem svakodnevno već mesecima 🙂 (Sephora, 5400 rsd) 

Estee Lauder Pure Color Envy. Ovi karmini su bomba 🙂 Od pakovanja, koje je tako elegantno, luksuzno i kvalitetno, preko teksture, savršeno kremaste koja se nanosi sa lakoćom, sve do postojanosti – na usnama ostaje i po 5-6 sati, čak i ova (predivna) svetlija nijansa koju imam – Potent – rozikasta a neutralna, odlična za svaki dan, a dobro izgleda i sa jačom šminkom. Uz Clinique Pop ruževe, ovo mi je favorit već mesecima, obožavam ga. 

MAC Boldly Bare olovka  za usne – tekstura ove olovke je baš kakva bi trebalo da bude – nije previše tvrda tako da lako klizi preko usana a nije ni previše meka, tako da je postojana i precizna. Nijansa je odlična neutralna, koristim je sa većinom nude karmina, a i dopada mi se kako izgleda kao podloga gorepomenutom Estee Lauder ružu kad želim da malo ublaži roze ton i da deluje neutralnije. 

Llums Wet Lips Gloss sjaj za usne u nijansi Caramel. Od sjajeva za usne više volim ruževe, ali mi je ovaj Llums prirastao srcu, i u onim trenucima kad se uhvatim za sjaj, bilo da nemam vremena za ruž ili da hoću da od mat karmina napravim malo manje mat, najčešće je to upravo ovaj. Nije lepljiv, srednje je pigmentovan što divno izgleda na usnama, i daje im onaj “my lips but better” kvalitet. Super izgleda sa olovkom za usne u sličnoj boji. Vrlo je povoljan, a boja je jedna od onih neutralnih koja bi mogla dobro da stoji svima. Više o Llums sjajevima možete pročitati u ovom postu. (Lilly, 289 rsd)

To bi bilo mojih nekoliko (a trudila sam se da izbor svedem na razuman broj) omiljenih proizvoda tokom ovog proleća. Da li ste probali neki od njih? Koji su vaši favoriti ovih dana?

Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Masa

    Solidna je oca Oriflame krema za stopala, bas solidna, ja sam je stavljala uvece bez carapica i fino je radila posao. Posle sam je zaboravila i eto 🙂 Cekam taj post o sheet maskicama, ove Sephorine deluju strasno primamljivo, mada, Sephora je to, ima li sta da nije primamljivo 🙂 Zavidim na ABH hajlajterima, i na fotki su fantazija 🙂

    Reply
  2. Avatar
    Dragana

    Ja čekam post za anastasia…jer baš ih ima na sve strane se nude: fb, ig…a ko zna kakve su to kineske kopije za 1500-2000 din…tako da s nestrpljenjem ocečujem…ide leto, preplanuli ten biće in, treba malo i hajlatera da zasijamo..lepo sve to ide na bronzani ten…

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.