Iz Uriage laboratorija su nam ovog proleća stigli neki od noviteta, među kojima su sprej za lice sa zaštitinim faktorom i maska za hidrataciju koja se na licu ostavlja tokom noći. Novost su i pasta protiv bubuljica (Uriage HYSÉAC SOS Paste) i tonirana krema (Uriage HYSÉAC 3-REGUL) iz linije za masnu i problematičnu kožu sklonu nepravilnostima, ali vam danas pišem o spreju koji me je oduševio i noćnoj maski koja će se svideti i onima koji imaju mešovitu kožu.

URIAGE Water Mist SPF 30

Sprej za lice koji može da se koristi tokom celog dana, preko šminke, koji nije mastan i može da stane u tašnu? Dajte mi pet! 🙂

Šalu na stranu, ovo je proizvod koji sam dugo čekala. Videla sam da su neki brendovi osmislili ovakav preparat, i nadala sam se da će se uskoro naći i kod nas. Tako je i bilo 🙂

URIAGE Water Mist SPF 30 je inovativni sprej koji hidrira kožu, štiti je od zagađenja, i štiti od UV zračenja.

Potpuno je providan kad se naprska na kožu, ima jako fini raspršivač i na licu ne ostavlja film, niti ga čini mokrim ili masnim, zbog čega je idealan za “dodavanje” zaštite od sunca tokom dana, ili ukoliko samo želite malo osveženja. 

Brzo se upija, tj. suši, ima predivan miris (isti kao i miris drugih proizvoda iz L’Eau Thermale kolekcije), voćkast, osvžavajući, ma divan… koji se, istina, neko vreme zadržava, ali zato što je, kao što rekoh, predivan i lagan, meni ni najmanje ne smeta. Svakako obratite pažnju ukoliko ste osetljivi na mirise ili ako imate osetljivu kožu!

Glavni sastojak ovog spreja jeste termalna voda, bogata mineralima, a od aktivnih sastojaka tu su i Uriage-ov hidro-termalni kompleks, vitamini C i E, UVA i UVB filteri.

E sad, s obzirom na to da je raspršivač zaista fin i da je ovo pravi, lagani “mist” koji ostavlja jedva osetan tanak sloj na koži, bitno je napomenuti da ovo nije proizvod koji će vas sada tokom leta 100% zaštiti od sunca, samostalno. Odličan je da doda na zaštiti, ili da je obnovi ukoliko se tokom dana oznojite i sl. pa vam se krema sa SPF delimično skine, ili ako šetkate po gradu i niste sve vreme na suncu, ali za pravu zaštitu u ovim letnjim mesecima svakako je neophodna krema koju ćete naneti u odgovarajućoj (popriličnoj) količini. 

Za moje predloge krema sa zaštitinim faktorom, pogledajte ovde.

I još jedna super stvar kod ovog mista je što je pakovanje malo, od 50ml, pa može da stane u tašnu. Za nanošenje je dovoljno malo spreja, onako u par poteza levo-desno, i iako sam mislila da će se brzo potrošiti, meni sprej i dalje traje… valjda zato što ima tako fini rspršivač.

Sve u svemu, ovaj sprej proglašavam omiljenom inovacijom ovog proleća 🙂

Uriage Water Sleeping Mask

Maska je upakovana u teglicu poput kreme i gelaste je teksture, vrlo lepe na pogled a i na miris 🙂 Miriše blago, voćkasto-sveže, malo drugačije od proizvoda iz LEau Thermale linije, i miris posle minut-dva ispari. Gelasta tekstura se izuzetno lako nanosi i razmazije, vrlo malo je potrebno za jedno nanošenje, a preporučuje se da je na lice namažete u tankom sloju, što se zaista ispostavilo kao bolja varijanta (jer morala sam da probam i onu drugu, sa debelim slojem). Dok se gel nanosi, imate utisak da je potrebno još i još, jer se on pretvara u vodicu, međutim, ne upija se potpuno u kožu več je ostavlja onako blago vlažnom i mekom na dodir. U opisu proizvođač kaže da preparat pravi film na površini koji postepeno otpušta hidrirajuće sastojke iz kreme, ali moram da napomenem  da taj film ne zateže niti je lepljiv, niti se uopšte oseća, što mi se posebno sviđa.

Što se sastava tiče, tu je, naravno, termalna voda, hidrotermalni kompleks, hijaluronska kiselina, skvalan i ekstrakt runolista.

Nakon ove maske, koža mi je ujutru blistava, meka i elastična na dodir. Meni (sa mešovitom kožom) je ova maska dovoljna dva puta nedeljno, plus je nanesem ukoliko imam neke dehidrirane delove. Iako uputstvo kaže da se nanosi nakon čišćenja lica (eventualno serum ako vam je koža suva), moje iskustvo kaže da je bolje naneti je kao poslednji korak, nakon seruma i kreme, pošto se oni upiju, posebno za one sa suvom ili dehidriranom kožom.

 

Cena Uriage Water Mist SPF 30 je oko 1200-1300 dinara, dok je Uriage noćna maska oko 1500 rsd.

Da li ste probali neki od ovih proizvoda? Koristite li Uriage kozmetiku?


*Neki od proizvoda u ovom postu su PR uzorci.

 

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.