Mat lakovi su se poodavno pojavili u kolekcijama vodećih proizvođača lakova (OPI, Essie, Orly, itd), ali se tek u poslednjih par meseci mogu videti i na policama drogerija i parfimerija, što naravno uglavnom ne važi za nas.

Tek skoro sam primetila Art Deco mat top coat iz njihove jesenje kolekcije u nekim Jasmin parfimerijama, ali sam sasvim slučajno primetila i nekoliko Deborah lakova u mat varijanti, pa sam odabrala ove dve pastelne boje kako bih i ja isprobala to čudo moderne industrije kozmetike. A tu je i Rimmel Sky High koji sam celo leto zaobilazila jer mi je delovao nekako suviše zeleno, pa sam tek kad mi je Jelena ukazala na njega pogledala swatch-eve na netu i oduševila se koliko je tirkizan i divan kakav u prirodi stvarno i jeste.

Dakle, slike:

.

.

.

DEBORAH Sense Tech 100% Mat br. 4

Pastelno zelena. Mat lak koji se lepo i lako maže, gust je i dovoljno ga je naneti u samo jednom, debljem sloju. Na slikama su dva sloja jer…… pa samo zato što tako volim. Iznenađujuće brzo se suši (mada je za mat lakove to karakteristično, znam iz literature, ne iz iskustva), i još više iznenađujuće je što mi na noktima opstaje i po 3-4 dana bez krzanja i listanja, mada se za to vreme i nekako uglača pa počne pomalo i da sija.

.

.

.

DEBORAH Sense Tech 100% Mat br. 2

Ovim nisam nešto oduševljena. Prvo, nije preterano mat. Nije ni zeleni potpuno mat, ali ovaj je baš nekako razočaravajuće sjajan za lak koji bi trebalo da bude mat. Ima neki kao…. satenski finiš, nešto tako. Boji sam se baš radovala – nemam nijedan ovako breskvasti lak a da je gust i neprovidan, međutim, ovaj je gust ali su mu potrebna bar tri sloja da pokrije bele delove nokta. Malo se teže maže, ostavlja linije, brzo se suši – ne znam koliko je dugotrajan jer ga nisam nosila duže od desetak minuta. Malo sam razočarana.

.


.

.

Rimmel 60 Seconds 825 Sky High

Divan. Široka četkica, može da se namaže u jednom sloju i da izgleda ok, suši se za par minuta, i mnogo je lepa boja. Mnogo. Na slikama nije baš kao u prirodi, u prirodi je više tirkizna, svetlije plava, nešto između plave i zelene. Morate ga videti/probati da biste dobili ideju, jer moj aparat ga ne voli. Preporučujem.


Komentari

comments

2 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    jaaao u srce si me ubola. ovo je kao da sam ja ishla do DMa u nabavku 1/1. meni je chak simpa i breskvasti, imam neke haljinice kao izmishljene za njega 😀

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.