Pre više od godinu dana sam se prvi put srela sa mineralnom Jane Iredale kozmetikom kod nas, a potom sam je predstavila i na blogu. Prošlih meseci sam imala priliku da isprobam jedan od njihovih pudera, u pitanju je jedini Jane Iredale tečni puder, Liquid Minerals, pa vam donosim svoje utiske o njemu.

janeliquid06

O proizvodu

Jane Iredale se vodi sloganom The Skincare Make up, tj, šminka koja neguje kožu, tako da ni ovaj proizvod nije izuzetak. Koži daje hidriran i svež izgled. Osećaj je poput druge kože. Mineralna podloga koja reflektuje svetlo u posebnom tečnom sastavu. Šminka i nega kože u jednom! Smanjuje vidljivost bora, minimalizira pore i izjednačuje boju kože, omogućava lagano, ugodno prekrivanje, ne sadrži SPF.

Sfere koje se nalaze u gelu aloe vere sa lavandinom cvetnom vodicom i biljnim glicerinom,su liposomi u kojima se nalaze aktivni sastojci poput minerala, hijaluronske kiseline, lipida algi, koenzima q10, vitamina C i K, ekstrakta nevena, kamilice i drugih, i napravljene su tako da vremenski otpuštaju ove sastojke na kožu, čime je njihova apsorpcija uvećana i efikasnija.

006

Pakovanje

Plastična flašica sa pumpicom. Pakovanje je jednostavno, kvalitetno, bočica je lagana i zgodna za poneti. Pumpica radi dobro i istiskuje malu količinu proizvoda, pa mi je za celo lice potrebno 3-4 pumpice. U početku korišćenja pudera, pumpica prvih nekoliko puta istiskuje samo providni gel, ali posle tih nekoliko (možda i desetak) pumpica gela, počinje da izlazi puder, tj. kuglice izmešane sa gelom. Pakovanje izgleda fino i dopada mi se što je zgodno za poneti, ali bi moglo da bude malo luksuznije, da je bočica možda teža, eventualno staklena… tako nešto.

Nijanse

Jane Iredale Liquid Minerals se proizvodi u 16 nijansi, od kojih je kod nas dostupna većina, pa mislim da bi svako mogao prilično lako pronaći odgovarajuću nijansu, jer ima ih hladnijih, toplijih i neutralnih. Moja nijansa je Amber, pomalo je topla, prilično svetla i odlično se uklopila uz moj svetliji zimski ten.

janeliquid04

Tekstura, nanošenje, prekrivanje

Tekstura Liquid Minerals pudera je drugačija od ostalih, što je možda i očekivano obzirom na neobičan izgled samog pudera – kuglice pigmenta u gelu aloje vere koje pod pritiskom pumpice iz nje izlaze izmešane izgledaju zanimljivo, ali je za nanošenje potrebno malo prakse i odgovarajući pribor. Kada se puder istisne pomoću pumpice, gel i kuglice se pomešaju pretvarajući se u penastu teksturu, ali se ne pomešaju savršeno, već se u toj peni naziru mrve i mrvice pigmenta, što na prvi pogled može delovati teško za blendanje. Međutim, pod dejstvom toplote kože ove mrvice se tope i tekstura pudera, dok ga nanosite četkom na lice, postaje ujednačena i brzo se upija u kožu, ne ostavljajući nikakve tragove.

Osim odgovarajuće četke, primetila sam i da blendanju i lakšem nanošenju ovog pudera pomaže ukoliko ga izmešam na ruci pre nego što ga nanesem na lice. Što se četki tiče, najbolje rezultate mi daje sa sintetičkom ravno sečenom četkom, tipa Sigma F80, jer se tako puder najbolje utrljava u kožu i ne ostavlja nikakve tragove, već daje potpuno gladak izgled licu. Takođe, mislim da bi mogao da se dobro nanese i sunđerčićem, mada bi se verovatno još brže trošio pa nisam mnogo isprobavala nanošenje na taj način. Ukoliko ga prethodno izmešate na ruci, sasvim se lepo može naneti i prstima, dok mi je najlošije rezultate dala klasična sintetička pljosnata četka za tečni puder, jer nije uspela baš najbolje da otopi te mrvice koje se nalaze u istisnutom puderu.

Jane Iredale Liquid Minerals puder ima slabije do srednje prekrivanje, zavisno od toga koliko ste slojeva naneli, i može se nanositi sloj preko sloja bez ikakvih problema. Ja više volim srednje nego slabo prekrivanje, i ako imate strpljenja da se u početku sa ovim puderom upoznate, shvatićete da zaista fino može da prekrije ukoliko se pravilno nanese. Puder se veoma brzo suši po nanošenju, pa je potrebno raditi brzo ili prekrivati jedan po jedan manje delove lica. Na kraju se bez problema sve ujednači, pa se dobije lice koje je fino i glatko, i na kome se puder skoro uopšte ne primećuje.

021

Izgled i trajanje na licu

Najviše mi se kod ovog pudera dopada to što je skoro neprimetan na licu, čak i ako se nanese u dva sloja za jače prekrivanje. Ni na dnevnom svetlu se skoro uopšte ne primećuje, a lice izgleda zdravo, glatko, i polumat. Druga stvar koja mi se mnogo dopada je što ni najmanje ne isušuje, pa je ovo prvi puder ikada koji bez problema nanosim na podočnjake, tj. na područje ispod i oko očiju, koje mi je inače jako isušeno tako da mi se svaki drugi puder uvlači u borice i dodatno isušuje taj deo lica. Na licu Liquid Minerals traje otprilike prosečno radno vreme, uz eventualno jednu popravku tokom tog perioda, maramicu kojom upijem višak masnoće sa čela i nosa, blot papirić ili u najgorem slučaju sloj prah pudera. Ono što mi je važno je da se ni posle 7-8 sati ne sliva sa lica niti ostavlja fleke, već nestaje ravnomerno i neprimetno.

janeliquid05

Kome će odgovarati

Mislim da je ovo puder koji može da odgovara svim tipovima kože, osim možda baš masnoj. Oni sa kombinovanom kožom će morati da blago matiraju t-zonu posle nanošenja, i možda jednom tokom dana, dok će onima sa suvom ili normalnom kožom ovaj puder bez problema ostati na licu. Kao što sam malopre napisala, čak i oni sa suvom i osetljivom kožom bi mogli da ga koriste, jer je veoma blag i (valjda zbog sastava) ni najmanje ne isušuje kožu niti ističe suve delove ukoliko ih neko ima. Definitivno mi je jedan od najboljih pudera koji sam probala što se samog delovanja na kožu tiče.

Sastav

Water/Eau/Aqua, Titanium Dioxide, Glycerin, Algae, Sodium Hyaluronate, Avena Sativa (Oat) Kernel Extract, Glyceryl Polymethacrylate, Salix Nigra (Willow) Bark Extract, Calendula Officinalis Flower Oil, Camellia Sinensis (White Tea) Leaf Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Raphanus Sativus (Radish) Root Extract, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Hyaluronic Acid, Magnesium Ascorbyl Phosphate (Vitamin C), Squalane, Ubiquinone (Coenzyme Q10), Boron Nitride, Stearic Acid.

Gde kupiti, cena

Jane Iredale Liquid Minerals se u Srbiji može kupiti po ceni od 5200 rsd u odabranim kozmetičkim salonima.

Na njihovom sajtu  možete videti adrese tih salona, a ono što mogu da vam preporučim je da svakako pre kupovine odete da se upoznate sa Jane Iredale kozmetikom, besplatno isprobate puder na licu, i dozvolite da vam edukovano osoblje pomogne u odabiru odgovarajuće podloge i odgovarajuće nijanse. Preporučujem salon Be You na Slaviji u kome je izbor ove kozmetike najbolji, i gde ćete od Radmile Babović moći da dobijete sve informacije vezane za ovaj brend.

Informacije o Jane Iredale kozmetici, detalje o proizvodima, kao i savete i novosti možete pratiti i preko njihove FB stranice, Jane Iredale Srbija.

janeliquid02

Swatch

jane-swatch

Pozitivne strane

  • neprimetan na licu
  • gladak izgled kože, lep i prirodan polu-mat finiš
  • ne isušuje kožu, ne ističe suve delove
  • pogodan za osetljivu kožu

Negativne strane

  • odnos cene i brzine kojom se troši
  • nanošenje za koje je potrebno malo prakse
  • nema SPF

janeliquid03

 

 Da li ste probali neki od Jane Iredale proizvoda? Ukoliko jeste, kakvi su vam utisci? Ako niste, šta je to što biste voleli da probate?

 

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

14 Responses

  1. Avatar
    Dear Skin

    Imam ovaj puder neko vrijeme, međutim, meni je jako loš Slažem se da je za nekog s suhom i osjetljivom kožom i kome ne treba dobro prekrivanje.
    I jako se loše nanosi 🙁

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.