Jeste, malo kasnim, ali ovaj septembar uvek počinje nekom gužvom, nema više vrelog leta, ove hladne večeri i hladnjikavi dani definitivno najavljuju jesen čiji ljubitelj nisam, ali ako mogu da gledam sa vedrije – mejkap – strane (nema više topljenja i rastapanja šminke na vrelom letnjem suncu, mogu da stavim i puder, i korektor, i senku, i sve odjednom a da mi ne bude teško na licu, tu su zanimljive jesenje kolekcije u tamnijim bojama – helou sive, ljubičaste, maslinaste, bordo i slične), onda sigurno možete i vi 🙂

.

Evo mog avgusta u obliku onoga što sam najviše koristila za svoje lice, kožu, kosu i nokte:

.

.

Kako uvek volim da u ovaj tip posta uklopim i neke od đinđuva koje sam najviše nosila tokom prošlog meseca, a u Accessorize-u je bilo svačega na popustu, ja sam između ostalih stvari rešila da uslikam i par minđuša i nekoliko ogrlica koje sam tamo kupila i sa zadovoljstvom iznosila baš zato što su tako šarene i letnje, uz sve plave i pink lakove za nokte i šminku sličnih boja.

.

.

.

.

Pa onda kosa – otkriće meseca u vidu Sephora Waterfree Express Shampoo – jedinog suvog šampona (dry shampoo) posle koga vam kosa na nešto liči, i stvarno može da pomogne u prilikama kada nemate vremena za pranje, sušenje i feniranje iste a neophodno vam je da lepo miriše, lepo izgleda, dobije na volumenu i izdrži bar još jedan dan bez pranja. Moja je kosa normalna, znači ni suva ni masna, ali se dogodi da mi se (deo oko lica i šiške, nekad razdeljak) nešto brže izmasti (uf ala ovo užasno zvuči), i da mi je potrebno da izgleda pristojno a ne mogu odmah da je operem, pa sam ranije probala nekoliko drugih suvih šampona, i uvek su to bili najobičniji talkovi u spreju posle kojih kosa izgleda kao da mi je seda, bela, i potpuno bez sjaja. Ovo je, za razliku od ostalih, potpuno providan sprej, nešto kao lak za kosu, ali je uopšte ne učvršćuje, već joj daje super sjaj bez da je oteža i opusti, i divan volumen baš u tim delovima gde je potreban, i lepo miriše, i stvarno je spas za kosu u tim nekim bitnim momentima.

.

.

Zatim Toni&Guy Detox Shampoo, koji ispire boju sa moje crveno ofarbane kose više nego drugi šamponi, ali ga koristim uvek za poslednje pranje ili dva pre farbanja, jer stvarno odlično i temeljno čisti kosu od svih proizvoda koje koristim (balzami, maske, kapi, sprejevi, itd.) Ovo što ja imam je malo pakovanje (75ml) koje sam kupila da bih ga isprobala, ali sam baš zadovoljna i svakako ću nabaviti i veće. Ranije sam probala i neke druge od njihovih šampona i regeneratora, ali njima nisam bila zadovoljna.

.

Ne mogu da se setim na kom, ali sam skoro na nekom blogu pročitala preporuku za Garnier Repairing Hand Cream kremu za ruke, i stvarno je odlična. Namenjena je veoma suvoj koži, jako je gusta, ali se brzo upija, lepo miriše i potrebna je zaista mala količina tako da će sigurno dugo trajati. Uz sve to i nije skupa (oko 270 din) tako da će se ova krema kod mene sigurno zadržati i tokom zime.

.

.

A zbog toga što volimo rasprodaje kojih je prošlog meseca zaista i bilo, neki od nas su odlučili da isprobaju dosta novih stvari, među kojima su još neki proizvodi brenda Yes to Carrots, čijim sam mlekom za čišćenje lica i balzamima za usne baš zadovoljna, te sam se ovog puta u Sefori uhvatila za njihov set mini proizvoda koji su namenjeni kombinovanoj i masnoj koži, i čine liniju Yes to Tomatoes.

Ovi setovi su bili baš povoljni (450 din), a moj se sastoji od 18ml kreme za lice, koja odlično matira i može se koristiti i za noć jer je dovoljno hranljiva a i za dan ili kao podloga za šminku, super se upija i prijatno miriše. Zatim, tu je i maska za lice od 20ml koja će mi dugo trajati jer je potrebno zaista malo da bi se prekrilo celo lice, nanosi se na čistu i vlažnu kožu, u obliku je neke (malo tvrđe) gline, a skida se kad se osuši sa lica. U početku kad sam je nanela me je lice malo peckalo (ništa nepodnošljivo) ali mi je posle pranja lice ostalo čisto, prijatno zategnuto, glatko, a pore sužene.

U kompletu su još i šampon i regenerator za volumen kose (svaki od 60ml) koje još nisam isprobala, ali sve u svemu mislim da je ovo super isplativa investicija jer možete isprobati neke od proizvoda i videti da li vam odgovaraju, ili pak poneti na put jer su mali i zgodni. U Sefori još ima ovih pakovanja po sniženoj ceni (proverila juče), a može se nabaviti i sličan komplet Yes to Carrots koji je namenjen suvoj koži.

.

.

Pa onda parfem Juliette Has a Gun – Miss Charming, za kojim sam duže vreme balavila ali se i premišljala zbog malo jače cene, te sam vrlo zahvalna mužiću što je stao na put mojoj neodlučnosti tako što me je istim obradovao, ali o njemu ću detaljnije da pišem u nekom od sledećih postova jer mi se baš, baš dopada i hoću puno da ga slikam jer je u mnogo lepom pakovanju 🙂 Za sada bih samo rekla da je divan, letnji i razigran. I da ga volim.

.

.

Našlo se i mesto za Chanel bronzer o kome sam naširoko pisala ovde, a kojim sam se veoma mnogo bronzirala prošlog meseca pa nisam mogla da ga ne pomenem.

Essence Stay All Day tečni puder moram da pohvalim, jer je to prvi njihov tečni puder koji sam probala, i ne znam tačno iz kog razloga sam ga kupila, ali nisam uopšte pogrešila. Odlično izgleda na licu, fenomenalno pokriva i ujednačava ten, dosta dugo traje (ne baš ceo dan, ali 6-7-8 sati bez problema), odgovara mojoj kombinovanoj koži što znači da nije mastan i da se ne presijavam, a opet ne matira preterano i ne izgleda kao maska. Preko njega bi trebalo staviti mrvicu pudera u prahu/kamenu (nos, čelo, brada) da bi bio postojaniji i da ne bi sijao, ali za taj novac (oko 300 din) je stvarno odličan i mogu slobodno da ga preporučim. Jedina mana mu je što je malo teži na licu, tj. imam osećaj da imam puder, pa ne znam kako će reagovati osobe sa osetljivom/problematičnom kožom. Sve ostalo je super.

.

.

I nešto iz mog drugog Elf paketa koji je odavno stigao ali nisam našla vremena da ga pomenem na blogu, a što se zove ELF Complexion Perfection. Iz tog drugog paketa stvarno ima dosta stvari koje su mi odlične a o kojima ću tek pisati (Duo za obrve, podloga za puder, itd), a jedna od njih je sigurno Complexion Perfection, što je u stvari neka vrsta pudera u kamenu, u četiri nežne pastelne boje, koji se nanosi ispod ili preko pudera na lice, i odlično ujednačava ten. Nanosim ga četkom za puder, tačnije Elf -ovom Complexion Brush (koja je na ovim slikama i koja je takođe za svaku preporuku), i ne ostavlja nikakvu boju, tj. transparentan je. Vrlo je fine, svilenkaste teksture i veoma lagan. Može se naručiti sa www. eyeslipsface.co.uk i košta 3 funte. Preporučujem!

Još nešto od Elfa što sam baš trošila ovog meseca je i ELF Luscious Liquid Lipstick u nijansi Strawberry, koji je, iako bi trebalo da bude tečni ruž, ipak više kao sjaj, ali vrlo gust i prilično postojan sjaj, lepe koralne boje koji može da se nosi nanesen u jednom-dva sloja koji daje samo ovlaš boju i lep sjaj usnama, ili pak može da se nanese u više slojeva što onda daje dosta intenzivniju boju. Miriše na mentol, nije lepljiv, i iako jedete, pijate, pričate ostaje dosta dugo na usnama.

.

.

Još jedino nisam pomenula odličnu dugotrajnu olovku za usne Sephora Maniac Liner u nijansi 01 koju sam takođe ulovila na njihovoj rasprodaji za nekih stotinak dinara, a sasvim je dobra i na drugom kraju ima finu četkicu za nanošenje karmina, i meni divan OPI Most Honorable Red u prelepoj koralnoj nijansi.

.

I ako vas nisam još uvek skroz udavila, i ako ste bili dovoljno uporni i nije vas mrzelo da čitate ovo do samog kraja, obećavam da ću sledeći put dati sve od sebe da budem kraća (iako je meni baš zabavno da ovo slikam i pišem, i vrlo lako se uživljavam, pa zato valjda i nisam kratka). Ćaos!

.

.

.

Komentari

comments

4 Responses

  1. Avatar
    Jelena

    svashta neshto. prvo, ne radujem se nastupajucim mesecima sa puderom tokom kojih cu pokushavati da svoje (pre)bledo lice zamaskiram podlogama, rumenilima itd. brrr. najradje bih uzela taj chanel bronzer, lancome maskaru i victoria’s secret strawberry sjaj za usne i zivela srecno do kraja zivota 🙂
    nego shta htedoh reci, o da, ova varijanta juliette mi je najlepsha, odlichan izbor 😉

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja te, u stvari, potpuno razumem iako se radujem puderima, rumenilima i ostalom (ne mogu da zamislim sebe kako, npr. pronalazim idealni puder i ne isprobavam nikad vise ni jedan, ili kako ne stavljam puder iako mi nije neophodan, ali jasno mi je da je to do mene).
      ove druge juliette koje sam probala su mi onako…. pa vise za onesvescivanje sto sebe, sto okoline, a ova mi je bila super!

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.