Za dolazeće proleće (ili već došlo proleće, sudeći po vremenskim uslovima) Artdeco nam je pripremio kolekciju u saradnji sa poznatim dizajnerskim duom Talbot Runhof, koja je prepuna šarenih cvetnih dezena, prugica, živopisnih i veselih boja, baš kako je red kad je u pitanju moje omiljeno godišnje doba 🙂

artdeco-spring16-01

Kolekcija je prilično obimna, a u okviru nje su dostupne i dve nove nijanse već poznatog Artdeco Long-lasting Foundation oil-free pudera: br. 50 “very light sand” i br. 58 “cool sand”. Obradovala sam se tome jer mi nijansa 50 savršeno odgovara, a sam puder pruža srednje prekrivanje, koje može da se nadogradi i da bude malo jače, vrlo lepo i prirodno izgleda na licu, a prilično je dugotrajan, što mu je kod mene, uz zaštitni faktor 20, najveći plus. Nije baš za one koji imaju masnu kožu, ali za normalnu i mešovitu je pun pogodak. Cena: 2939 rsd.

artdeco-spring16-07

Tu je i kutija za četiri senke, Beauty Box Quattro ograničene serije, posebno dizajnirana i ukrašena cvetićima i prugicama baš za ovu kolekciju. (cena: 1469 rsd)

artdeco-spring16-08

Zatim su tu mono senke, po kojima je Artdeco već poznat (o Artdeco senkama sam pisala ovde i ovde). Kupovinom pojedinačnih nijansi možete složiti paletu po svom izboru, a već veliki asortiman njihovih senki, ovom prolećnom kolekcijom je uvećan za šest novih, veselih nijansi. Tu su zlatna, tamno plava smeđa, a ja sam isprobala roze (br. 120), crvenu (br. 135) i žuto-zelenu (br. 252). Najbolje je pigmentovana crvena, dok roze i limeta daju malo manje intenzivnu boju, ali su sve tri vrlo nesvakidašnje i zanimljive i drago mi je što je Artdeco baš ovakve živahne nijanse dodao svojoj liniji senki. Cena: 669 rsd.

artdeco-spring16-10

artdeco-spring16-17

Za još intenzivne i postojane boje na očima, pobrinule su se Eye Designer Reffils – dopune za prah senku u formi olovke u tri nove nijanse, od kojih sam ja isprobala sivkasto smeđu (13A stony shore) i tirkiznu, 65 heavenwards. Smeđa je srednje, a tirkizna odlične pigmentacije, prilično su dugotrajne  i jednostavne za nanošenje – sunđerasti aplikator može i da zameni četkicu kad je brzinsko nanošenje u pitanju, pa su i vrlo praktične. U kolekciji je i Eye Designer aplikator u koji se ove senke ubacuju, a i on je ukrašen motivom koji se provlači kroz celu liniju. Cena: dopune – 1089, aplikator – 1469 rsd.

artdeco-spring16-14

I dalje smo kod šminke za oči, a proizvod koji mi se najviše svideo u celoj kolekciji, dakle moj favorit, je Mineral Eye Styler olovka za oči. U okviru kolekcije je olovka u tamno plavoj – teget boji br. 90 – mineral navy blue, koja je savršena u svakom smislu: intenzivna boja, meka tekstura koja lagano klizi preko kapka, mali rezač na kraju olovke, i najvažnije – postojanost. Olovka na kapcima traje tokom celog dana, ne bledi, ne razmrljava se, i zaista je odlična i za svaku preporuku. Cena: 1199 rsd.

Invisible Lip Styler je bezbojna olovka za usne  koja sprečava razlivanje ruža. Super je što može da se koristi sa bilo kojim ružem, a na kraju ima mini rezač, i zanimljivo je što kad je potrošite, za nju možete da kupite dopunu. Što se mog iskustva tiče, ovo je već četvrti put da ovakva bezbojna olovka za usne pronalazi put do mene (imala sam ih različitih brendova), i ni jedna do sad mi nije nešto posebno pomogla kod nanošenja karmina koji su skloni razlivanju. Možda je i do toga što volim da nanesem olovku u boji ruža kad su jarke i tamne nijanse u pitanju, a kad nosim neutralne ili svetlije karmine, olovku se prosto ne setim da upotrebim. Cena: 1199 rsd.

artdeco-spring16-15

Volume Supreme Mascara nije novost u Artdeco ponudi, ali je za potrebe prolećnog buđenja i ona dobila novo odelce – prugasti cvetni dizajn. Maskara simpatično izgleda, ima veliku četkicu kakvu ja volim, ali me nije oborila s nogu, možda i zato što sam pre nje isprobala nekoliko drugih Artdeco maskara koje su mojim trepavicama više odgovarale (npe. All in One i Amazing effect). Cena: 1869 rsd.

artdeco-spring16-11

Ruževi su drugi moj favorit iz Artdeco saradnje sa Talbot Runhof dvojcem. U pitanju su Perfect Mat Lipstick formule koji su jedni od boljih mat ruževa koje sam do sada probala: meki su, kremasti, veoma prijatni na usnama i ne isušuju ih. Divno mirišu (na vanilu!), na usnama ostaju 3-4 sata, a boje koje sam isprobala su 196 Classical Nude i 165 Rosy Kiss. Cena: 1599 rsd.

artdeco-spring16-13

_MG_3380

AD Perfect Mat Lipstick 165, AD Perfect Mat Lipstick 196, AD Eye Designer Refill 65, AD Eye Designer Refill 13A, Mineral Eye Styler 90

Art Couture Nail lak za nokte u ovoj kolekciji se može naći u četiri nijanse. Artdeco lakovi su, bar iz mog iskustva, vrlo kvalitetni, a to je slučaj i sa nebeski plavom nijansom br. 840 Couture Heavenwards. Odlična formula koja prekriva nokat u samo jednom sloju, završni sjaj koji podseća na gel, relativno brzo sušenje i široka četkica pomoću koje je lakiranje noktiju pesma, sve su to razlozi zbog kojih je ovaj lak već postao jedan od mojih ljubimaca, jer… ko će da čeka proleće da bi nosio plavo na noktima. Cena: 1139 rsd.

artdeco-spring16-12

artdeco-nails

artdeco-spring16-18

artdeco-spring16-05

To bi bio pregled Artdeco Talbot Runhof kolekcije, a proleće na blogu dočekujem sa sezonskim kolekcijama još zanimljivih make-up brendova u narednim postovima, pa ako želite da zajedno prošetamo kroz aktuelne boje i trendove, budite uz makeup&more! 🙂

artdeco-ll

Još postova o Artdeco kolekcijama:

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.