Period koji prethodi novogodišnjim i božićnim praznicima za ljubitelje šminke teško da može da se zamisli bez setova i paleta iz Sephore, pa vam posle predivne Too Faced Grand Palais, donosim i detaljniji pregled još nekoliko paleta samog Sephora brenda. Neke sam isprobala malo bolje, neke sam samo testirala, ali ćete svakako sami na licu mesta najbolje moći da se odlučite za onu koja vam odgovara. Ovaj post je mali vodič kako biste dobili ideju šta bi moglo da vam bude interesantno.

paleta-sephora-blockbuster-01

 

Sephora Brilliant Makeup Palette

Počinjem sa Sephora Blockbuster paletom – jednom od onih grandioznih, koje nas očekuju svake godine u ovom periodu, a koja sadrži svašta nešto neophodno (i manje neophodno) ali je uvek popularna jer sa njom definitivno nema zime 🙂

paleta-sephora-blockbuster-02

Ove sezone, pakovanje je crno, sjajno, a unutra nas čekaju čak 72 senke, podeljene na one pogodne za dnevni i one za večernji izgled. Ovo su samo ideje, naravno da senke mogu da se kombinuju po želji, a za još malo inspiracije u pakovanju se nalaze i dve kartice sa tutorijalima za šminkanje.

paleta-sephora-blockbuster-03 paleta-sephora-blockbuster-04

Senke za dnevni izgled su uglavnom svetlijih, neutralnih, smeđih, zlatastih i rozikastih nijansi, dok su one za večernji makeup sive, plave, ljubičaste i zelene.

paleta-sephora-blockbuster-06 paleta-sephora-blockbuster-07

Osim senki, paleta sadrži i čak 32 sjaja za usne, koji se razlikuju od nijanse do nijanse – ima tu providnih, onih koji dodaju sasvim malo boje ili tek poneku šljokicu na usne, sve do jarko crvenih i tamnijih, koje su i lepo pigmentovane, pa deluju i kao tečni karmin.

U donjem delu koji se izvlači je smešteno 18 kremastih ajlajnera i 8 rumenila.

Ajlajneri su me prijatno iznenadili pigmentacijom, kremastom teksturom koja se lako nanosi i postojanošću, a mogu sasvim lepo da se koriste i kao kremaste senke ili kao podloga za klasične senke. Boje su zaista raznovrsne i odlično odabrane, pa sam sigurna da bi svako mogao da ih iskoristi.

Rumenila su takođe fine teksture, ne rasipaju se, srednje su pigmentacije, što znači da će biti dobra i za početnike u šminkanju. Fino se nadograđuju i postojana su, pa je njima moguće postići i intenzivniju boju. Nijanse su fine, i za svakog ima ponešto – roze, kajsijaste, bež, a tu su i one sa sitnim sjajem koje mogu da se koriste kao hajlajter.

paleta-sephora-blockbuster-08 paleta-sephora-blockbuster-11

Na fotografiji ispod su prikazane senke na ruci: u gornjem redu su neke od onih namenjenih šminkanju za veče, dok je u donjem redu nekoliko njih iz neutralnog dela palete, koje su predviđene za dnevni izgled. Uglavnom su srednje pigmentovane, mada ima i onih slabijih ali i jačih, svi swatch-evi su bez baze, dok su sa bazom senke intenzvnijih boja. Neke od senki se pomalo rasipaju, i to uglavnom one koje sadrže šljokice, dok su senke satenskog i mat finiša mekše i svilenkastije teksture, pa samim tim lepše za nanošenje.

paleta-sephora-blockbuster-13

Na sledećoj fotografiji su u gornjem redu neka od rumenila, s tim da je prvo u stvari hajlajter bež boje koji se presijava na zlatasto – dobro je pigmentovan ali ne sadrži krupnije šljokice, već se lepo presijava.

U donjem redu su prikazani neki od kremastih ajlajnera, i svi su naneseni u jednom sloju- među njima ima baš lepih i zanimljivih boja, i ovo je, po meni, najinteresantniji deo Brilliance palete.

paleta-sephora-blockbuster-14

Sve u svemu, ovo je paleta koja će obradovati one koji vole da na jednom mestu imaju mnoštvo boja, koji vole da isprobavaju razne nijanse i razne makeup look-ove. Broj senki, sjajeva za usne i kremastih ajlajnera je zaista impresivan, pa su i kombinacije mnogobrojne.

Osim što je zabavna, ova paleta biće koristan poklon i za one koji nisu do sada imali prilike da isprobaju kako im stoje razne nijanse, a samo pakovanje, veličina palete i ova količina boje na jednom mestu sigurno će učiniti da svakoj ženi srce bar malo zatreperi 🙂

Cena Sephora Brilliant Makeup palete je 5330 dinara.

paleta-sephora-blockbuster-15

Sephora Color Wonderland

Tokom ovih praznika, devojke će moći da se obraduju još jednom lepom, i nešto ozbiljnijom paletom sa mnoštvom boja: Sephora Color Wonderland.

spalete01

Upakovana je kao sveska/knjiga, a tako se i otvara. Sa jedne strane su poređane neutralne nijanse, dok su sa druge one živahnije boje. U centru palete, najveći po veličini je puder sa jedne, a hajlajter sa druge strane. Neke senke su manje, a neke, koje se češće koriste, su u većoj količini, a sa svake strane palete je i po jedna olovka za oči – crna i srebrno-siva. U pakovanju je i dvostrana čestkica za senke, koja će biti zgodna i za nanošenje a i za blendanje.

spalete03 spalete04 spalete05

spalete06

Sa 78 senki, dve olovke i mnogo različitih kombinacija, ova paleta se takođe može kupiti u Sephora parfimerijama po ceni od 6670 dinara.

spalete07

neke od neutralnih senki iz Color Wonderland palete

spalete08

šljokičasti hajlajter + nekoliko senki sa šarenije strane Color Wonderland palete

Sephora Beautiful Crush

spalete09

Preslatka paleta sa senkama u obliku srca doneće osmeh na lice svim ženskim osobama, bilo da su devojčice ili se tako osećaju 🙂
spalete10

U njoj se nalaze tri sjaja za usne, tri rumenila i 16 senki. Među senkama ima nekoliko mat i nekoliko satenskih, ove druge su svakako boljeg pigmenta i finije, svilenkaste teksture, dok se mat pomalo rasipaju i nisu baš intenzivne, pa bi trebalo da se koriste sa nekom bazom. Rumenila su fina, a sjajevi ne ostavljaju mnogo boje, već samo sjaj.

spalete11

spalete13

Sephora Beautiful Crush paleta: prve tri nijanse u gornjem redu su rumenila, ostalo su senke

Cena ove preslatko upakovane palete je 2660 dinara.

spalete12

Sephora Wishes Come True

Ova paleta namenjena šminkanju lica i očiju, sastoji se od 6 senki, 2 hajlajtera, bež i zlatastog, i jednog rozikastog rumenila.

Cena: 1730 dinara.

sephora palete 01 sephora palete 02

Sephora Wonderful dreams

Divna paleta neutralnih tonova sadrži 8 senki za oči, a cena joj je 1330 dinara.

sephora palete 03 sephora palete 04

Sephora Color Wishes

Color Wishes se sastoji od pet mini paletica od kojih svaka ima dve senke. U pitanju su uglavnom neutralne kombinacije boja, a pojedinačne palete su zgodne za putovanja ali i bi svaka za sebe mogle da budu i sladak poklončić. Cena: 2000 dinara.

sephora palete 05 sephora palete 06

Sephora Color Around the World

Četiri zasebne palete inspirisane svetskim metropolama, upakovane su u simpatičan set. Kao set, ali i svaka zasebno biće lep poklon, a kombinacije boja u svim paletama (4 senke + jedno rumenilo) zgodne su kako za svakodnevnu šminku, tako i za neke specijalne prilike. Cena: 4000 dinara.

sephora palete 07 sephora palete 08

 


 

POKLON za VAS!

Na poklon za nekog od vas imam upravo Sephora Color Around the World paletu:

d1_Fotor_Collage

Da biste učestvovali, potrebno je da popunite Rafflecopter formular ispod i ispunite uslove koji se u njemu traže (prva dva obavezna, ostali po želji).

Prijavljivanje traje do 20. decembra 2015, a dobitnika ću odabrati pomoću random.org.

Mogu učestvovati svi koji imaju adresu za prijem pošte na teritoriji Srbije.

Srećno!

a Rafflecopter giveaway

Komentari

comments

8 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.