Otkad sam probala prve The Ordinary proizvode, a tome će još malo pa godina, dosta toga sam testirala i utisci su se već lepo slegli. U zasebnom postu ću vam napisati moje detaljne utiske o proizvodima koje sam isprobala, ali danas pominjem jedan koji obožavam poslednjih nedelja – Vitamin C suspenzija 30% u silikonu. Iako visoka koncentracija vitamina C koja pomalo pecka kad se nanese, obožavam činjenicu da se lako razmazuje i brzo upija, ne ostavljajući masnu kožu (za razliku od prvog njihovog vitamina C koji sam isprobala, Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2%, koji je bio jako mastan i nikad se nije upijao). Ipak, ovo je silikon a tako se i oseća na licu, pa ako niste ljubitelji ili vam silikon smeta, onda ovaj preparat nije za vas. Posle svakog korišćenja (a koristim ga jednom, nekad dvaput nedeljno) lice je svetlije i blistavije, ten ujednačeniji a površina kože vidno zaglađena. I jedan ogroman plus je cena. Jeste da nije dostupan u našim radnjama, ali proces naručivanja sa njihovog sajta je izuzetno lagan, a i poštarina je besplatna za narudžbine preko 25 eura. Ponekad mi naplate i PDV, ali i sa tim se stvarno isplati.

Kad smo kod vitamina C, moram da vam javim da je i Vichy lansirao preparat sa 15% vitamina C, u obliku seruma koji se koristi kao tretman tokom 10 dana. Ovaj antioksidativni tretman je stvarno efikasan jer obiluje i drugim sastojcima koji su sjajni za kožu poput vitamina E, polifenola i hijaluronske kiseline – odličan miks efikasnih sastojaka za preporođenu i blistavu kožu. Vichy Liftactiv Fresh Shot je predstavljen u saradnji sa modnom dizajnerkom Draganom Ognjenović, koja je iste večeri prikazala novu kolekciju jesen/zima 2017-2018, u svojim prepoznatljivim bojama među kojima preovladava crna, ali sa akcentima narandžaste boje, bar kad je u pitanju šminka koju su poneli modeli.

Nikel tonik sam pominjala i ranije na blogu, a i pored mnogo prskalica za lice koje sam probala, njemu se uvek vraćam – za moju mešovitu kožu je idealna mera hidratacije, tako da je ne masti dodatno, a čini je mekom i nežnom ispod svakog pudera. Ovo je već peta ili šesta bočica koju koristim i prezadovoljna sam, jer je u pitanju mnogo više od običnog tonika. Može se kupiti ovde.

Clinique Moisture Surge je savršena krema za ovo doba godine – u stvari, u pitanju je gel krema, i tako je lagana i brzo upija, osvežava i budi u sekundi, a istovremeno pruža intenzivnu hidrataciju koja mi je prilično potrebna posle vitamina C i retinola koje počinjem da koristim sa prvim jesenjim danima.  Za negu tela sam u poslednje vreme obožavala Caudalie Divine Oil. Kupovala sam ga već nekoliko puta, i obožavam njegovo pakovanje, miris i način na koji neguje a ne masti previše – ipak je u pitanju ulje, pa je potrebno sačekati da se upije u kožu (ili ga koristiti na vlažnoj koži, ako vam nije mnogo suva). Miriše nestvarno lepo, i to je miris koji mi naročito prija kad počnu jesenji i zimski dani.

Od šminke, za produženu letnju preplanulost mnogo volim Llums Glow Tan tečni bronzer u svetlijoj nijansi. Dosta se sjaji, ali nema one krupne šljokice već se baš lepo presijava, posebno kad se pomeša sa mlekom ili kremom za telo (jer ga ja koristim na nogama, rukama i dekolteu). Ako još niste probali Llums True Skin tečni puder koji me je vrlo prijatno iznenadio (recenzija je ovde), krajnje je vreme, a na blogu vas uskoro čeka Giveaway u kome ćete moći da osvojite neke od Llums novitetakorektora i palete senki (palete su inače ovih dana na popustu 30%).

Jedan od proizvoda koji sam OBOŽAVALA u septembru je nova paleta Make Up Forever u saradnji sa Jessie J. Ona donosi rumenilo koje je apsolutno i definitivno moja najomiljenija nijansa ikad (flamingo fazon, nešto između koralne i rozikaste) a jako je fine i svilenkaste teksture, kao i hajlajter koji daje veoma intenzivan zlatasti sjaj, koji super izgleda na preplanulom tenu, ali i na mom nepreplanulom 🙂 U Sephoru je stigao i Too Faced Hangover sprej za fiksiranje šminke (i ne samo za fiksiranje, već i za osvežavanje), prija mojoj mešovitoj koži i ne masti me dodatno, a sve to uz rajski miris kokosa. Sephora Beauty Amplifier puder u prahu je odličan, transparentni puder idealan za setovanje i matiranje, a posebno mi se dopada pakovanje sa mrežicom koje ga čini najurednijim i najpraktičnijim puderom u prahu ikada! 🙂

Još jedna paleta od koje se nisam odvajala poslednjih nedelja je Urban Decay Naked Ultimate Basics, a u nekom od narednih postova ću vam je predstaviti detaljnije uz ostale UD palete koje koristim. 

I jedno veliko iznenađenje za mene u septembru bio je Inglot Cream Powder Foundation. Idealan je za one koji imaju masnu kožu, jer se kremasta tekstura pretvara u mat, ali ne previše, tako da ne deluje kao maska. Ima odlično prekrivanje, srednje ka jačem, i postojan je tokom celog dana. Plus, trenutno je na popustu 50% (tako sam i došla na ideju da ga uopšte probam). Uvek sam mislila da su puderi koji u nazivu ili opisu imaju cream namenjeni suvoj koži i hranljivi, ali sa ovim je potpuno druga priča. Obavezno ću vam ga detaljnije predstaviti na blogu uz slike.

Zatim, Sephora Loves Kat Von D 🙂 U Sephora radnje u Srbiji stigla je Kat Von D šminka – podjednako smo uživali na šarmantnoj promociji i kasnije, uz neke od najpoznatijih proizvoda ovog brenda, poput Shade + Light palete za konturisanje, koja je odlična i potpuno zaslužuje sve pozitivne recenzije koje ima. 

Kosa. Kosa mi je u pristojnom stanju, što ne bih mogla da kažem i za kožu glave, koja mi je odjednom postala nekako suva i dosta osetljiva, i to odmah nakon što operem kosu. Mislim da joj smeta to što sam poslednjih par meseci menjala farbe za kosu, posle dužeg vremena korišćenja Loreal Prodigy koja je bez amonijaka i koja mi savršeno odgovara. Kako bih pokušala da ispravim stvar , kupila sam novi Vichy Dercos šampon, tj. kremu za pranje i umirivanje vlasišta za farbanu kosu, i moram da kažem da mi je od prve upotrebe pomoglo. Ne sadrži SLS i ne peni, veoma je nežna i prijatnog mirisa, i što je najvažnije, imam utisak meke i svilenkaste kose posle pranja a ne kao sa većinom šampona bez SLS-a da mi je kosa kruta kao karton. 

U septembru sam baš često koristila i Babyliss četku sa jonima, koja je savršena za moju već prirodno prilično ravnu kosu. Spašavala me je od feniranja, koje inače ne praktikujem na klasičan način, već nekoliko puta na okruglu četku isfeniram spoljni sloj kose, ali sam u poslednje vreme puštala kosu da se skroz prirodno osuši, i zatim češljala ovom Babyliss četkom kosu, što mi je oduzimalo mnogo manje vremena i davalo mnogo bolje rezultate, uz nula prokuvavanja uz fen tokom vrelih letnjih dana. Za zaštitu kose od toplote sam koristila Amika The Wizard primer sprej, (pisala sam već o njemu ovde) koji divno zagladi kosu i čini je svilenkastom i finom, a ne masti je. Dugo traje, i divno miriše, mada prilično jako, pa ako volite da vam kosa miriše danima nakon nanošenja, samo napred 🙂

Eucerin Dermo centar tretman. Želim da podelim sa vama predivno iskustvo koje sam imala u Eucerin dermo centru koji je otvoren ovog leta i nalazi se u zgradi Lilly drogerije u Glavnoj ulici u Zemunu. Od divne atmosfere uz opuštajuću muziku i bez bučnih zvukova prometne ulice, preko sjajno uređenog prostora, sve do veštih ruku profesionalne kozmetičarke, uživala sam u relaksirajućem tretmanu Eucerin preparatima.

Počelo je uz pregled i procenu stanja kože posebnim aparatom (i moram da se pohvalim da su mi rezultati bili odlični, posebno ako imamo u vidu godine, što mi je ulepšalo dan!), a a usledilo je skidanja šminke i čišćenja lica, nakon čega je došla na red divna opuštajuća masaža lica, dekoltea i na kraju ruku. 

Vaučer za ovakav tretman (dijagnostifikovanje kože, tretiranje i masaža proizvodima prilagođenim tipu kože, saveti za dalju negu) je moguće dobiiti ukoliko u bilo kojoj Lilly apoteci kupite Eucerin preparate u vrednosti od 3.999 dinara na jednom računu, ili kao  član Lilly loyalty kluba obavite ukupnu mesečnu kupovinu bilo kojih proizvoda u vrednosti od 9.999 dinara.

U septembru sam bila i na promociji brenda niche parfema M. Micallef, koji predvodi divni par iz Francuske koje smo imali priliku da upoznamo i sa njima se družimo – ljudi su fenomenalni, pa mi je ovaj događaj ostao u posebno lepom sećanju. Novi miris koji su predstavili je Ananda Tchai, a priču o njemu i o samom brendu ispričaću vam uskoro na blogu.

Nadam se da uživate u ovom početku jeseni, i da ćete sa nama podeliti neke od vaših trenutnih favorita 🙂


 

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.