Dobrodošli u mesečni pregled beauty tema i proizvoda koji su mi obeležili oktobar 🙂

Ovog meseca sam volela – 

NEGA LICA

Kose Softymo deep Cleansing Oil – kad sam se uhodala sa rutinom duplog čišćenja lica (double cleansing), posle nekih proizvoda koje sam koristila kao prvi korak u toj rutini (The Body Shop Cleansing Balm i Lierac Cleansing Oil), poželela sam da isprobam neki od azijskih proizvoda koji su tome namenjeni, pa sam se razmišljala između japanskih ulja za čišćenje DHC i Kose. Oba su dosta hvaljena, sličnih cena, a prvo sam naručila Kose Deep Cleansing Oil i to poodavno, i ostala apsolutno oduševljena. Ulje je blagog mirisa koji istog trenutka kad ga nanesete na lice nestaje, ulje deluje jako masno na licu ali se u dodiru s vodom pretvara u emulziju i jako lako ispire sa kože ne ostavljajući je ni najmanje masnom.

Toliko dobro skida šminku – čak i sa očiju, čak i vodootpornu, da sam ja ostala – paf! Bukvalno istrljam oči (pritom niti pecka, niti mi smeta), zatim ostatak lica, i kad to umijem vodom (ili češće obrišem toplim mokrim pamučnim peškirićem) skine mi se apsolutno SVE. Možda sam još koji put nanela mrvicu na oči i ponovila postupak, ali tek par puta u poslednjih nekoliko meseci.

Nakon ovog ulja obično koristim i neki blaži gel za umivanje ili penu (ugl. azijske, meni odgovaraju mada većinom ostavljaju kožu malo zategnutom), i to je to. Toliko mi se dopada ovaj način čišćenja lica i tako sam se na njega navikla, da mislim da bi mi baš teško bilo da se sad vratim na čišćenje micelarnom što sam ranije često radila. Ne znači da neki put ne skinem šminku i nečim drugim (jer i dalje obožavam da isprobavam kozmetiku), ali ovo mi veoma prija. Ulje sam naručila sa e-bay-a, čekala sam ga iz Japana nekih petnaestak dana, platila sam ga desetak dolara i sporo, ali izuzetno sporo se troši (polovinu od 200 ml sam potrošila skoro svakodnevnom upotrebom od skoro tri meseca), sve u svemu – prezadovoljna!

makeupandmore.net beauty oktobar

makeupandmore.net beauty oktobarThe Ordinary Retinol 1% in Squalane je jedan od boljih proizvoda sa retinolom (u smislu da meni prijaju) koje sam koristila do sada. U ovom slučaju je to rastvor retilola u skvalanu, koje je jedno od najstabilnijih ulja i najpogodnijih za negu posebno mešovite ili masnije kože, jer ne začepljuje pore i relativno se brzo upija. Ovaj The Ordinary retinol je dosta jak, ali kako je moja koža navikla na te aktivne supstance u preparatima, rešila sam sa njim da probam i nisam se pokajala. Serum jeste prilično masnjikav, čak se ni ne upija baš brzo, ali mi je perutanje kože i isušivanje zbog retinola svedeno na minimum. Ne koristim ga svakodnevno, već svaki drugi ili treći dan, ali su rezultati baš vidljivi već posle prvih nekoliko upotreba. Ovo nije za one koji imaju osetljivu, pa ni suvu kožu, a ni za one koji do sada nisu koristili preparate na bazi retinola. The Ordinary u ponudi ima i druge, manje koncentracije retinola, a moram da pohvalim i njihov retinoid, koji sam koristila prošle zime, sad ga koristim povremeno, ali mislim da je sjajna stvar za one koji žele da počnu sa korišćenjem ovog sastojka i naviknu kožu na njega. Planiram i jedan detaljan post na temu retinola i mog iskustva s njim u vezi.

Dr Jart+ Micro Milk Peel je sjajan proizvod za one koji žele da počnu da koriste kiseline u svojoj rutini nege, ja ga koristim kao svakodnevni tonik, a zašto ga toliko volim možete da pročitate u prethodnom postu. Ovaj preparat može da se naruči sa neta, ali ga ima i u našim Sephora radnjama.

Lovemore sheet maske su još jedan proizvod iz azijske kuhinje, a ovog puta u pitanju je Tajvan. U poslednjih nekoliko meseci, koliko se aktivno zanimam za azijsku kozmetiku i isprobavam baš razne proizvode, probala sam sheet maske jedno desetak azijskih brendova. Od svih njih, Lovemore su mi za sada među omiljenim, mada sve dosta slično funkcionišu i vrlo sličan efekat daju – to je obično fino nahranjena koža narednih bar dva ili tri dana, a i sam ritual odmaranja sa jednom takvom maskom na licu meni dosta vredi i lako sam se na njega navikla 🙂

makeupandmore.net beauty oktobar

Pomoć za bubuljice –

 La Roche Posay Effaclar Duo Plus Unifiant. Ovo je jedan od starih favorita u novijoj varijaciji na temu korektivne nege protiv bubuljica. U PMSu mi se redovno pojave jedna ili dve, i to baš velike, koje često ne izdržim da ne čačkam, što svi znamo da nije nimalo uputno i da se ne očekuje od jedne žene u godinama, ali eto 🙂 Ovu toniranu kremu nanosim ciljano, na bubuljice, uveče pre spavanja a i ujutru pre šminkanja, i primetila sam da mi zaista brže prolaze – brže se suše a i flekice od bubuljica se brže povlače. Kad skoro potpuno prođu, na fleke nanosim Vital Plus Active GLY serum sa Aha kiselinama, i to je moja dobitna kombinacija za što brže rešavanje dosadnih hormonskih bubuljica, bar za sada. 

makeupandmore.net beauty oktobar

Kat Von D Shade + Light paleta za konturisanje i četka. Iskreno, prilično sam se smorila od pojma konturisanja, a i od raznih proizvoda na tu tako popularnu temu. Znala sam da je ova paleta dosta hvaljena, ali stvarno nisam imala prevelika očekivanja, posebno kao neko ko ne pada preterano na hajpovane proizvode i kome konturisanje ne spada u svakodnevni ritual.

Međutim, paleta me je stvarno oduševila, jer odavno “konturisati” nije bilo tako lako i suptilno. Tekstura pudera je tako fina, sitna, i presovana baš kako treba, tako da su veoma pigmentovani ali se sa lakoćom blendaju i divno izgledaju na licu ukoliko ste lake ruke 🙂 Boje su odlično odabrane, s tim što bi mi za lice bile dovoljne i prve dve nijanse, ali ove tamnije koristim kao senke za oči i mogu vam reći da su u tu svrhu odlične – skoro svakodnevno se družimo.

Četka koja se kupuje posebno ali je namenjena upravo konturisanju pomoću ove palete je takođe sjajna, nežna i kvalitetna, tako da je sveukupno ovo mnogo više od onoga što sam očekivala!

makeupandmore.net beauty oktobar

makeupandmore.net beauty oktobar

Metalik usne. 

Ej, ćao devedesete, dugo se nismo videle a sad se često smešite iz parfimerija. Nikad nisam bila ljubitelj mat ruževa, posebno tečnih mat, uvek mi je taj finiš delovao… pa ne baš lepo i sveže. Nije da i sama nisam pokušala taj trend da nosim, ali se svodio uglavnom na jarke mat boje – narandžaste, crvene, pink… a onda sam samo jednog dana poželela nešto metalik na usnama, i kako mi je Inglot radnja u prolazu, svratila sam da pogledam da li i šta nude od metalik ruževa 🙂

Pogađate, zaljubila sam se u ovaj  Inglot Diamond Lip Tint crvenkasto-pink boje, koji je u stvari mat (u smislu da se potpuno suši na usnama) a istovremeno metalik, sa sjajnim česticama koje se presijavaju. Ha! U planu imam da dodam još metalik primeraka u svoju kolekciju, pa ukoliko imate predloge, slušam! 🙂

Nežne mat usne. Potpuno slučajno sam na ove Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet tečne ruževe naišla u DMu – nisam znala da postoji ta nova verzija. One klasične tečne mat karmine iz iste linije sam obožavala, dok mi se sjajni nisu pokazali najbolje. Ali kad sam videla desetak nijansi (a sve crvenkaste, koralne, pinkaste) ovih poluprovidnih, nežnih mat ruževa koji usnama daju blagu crvenkastu, svežu boju, nisam mogla da odolim a da ne probam bar jednu. Međutim, nisam baš toliko oduševljena kao što sam se nadala – ne zbog slabije pigmentacije koju sam i očekivala, koliko zbog boje koja na usnama opstaje jedva dva-tri sata, ali ni to mi nije toliko problem, ali miris – uh. Ruž je inače u roku, bio je zalepljen selotejpom, ne bih rekla da je otvaran niti bilo šta, ali miris mi je baš neprijatan, toliko da ga zbog mirisa nisam nanela više od nekoliko puta.

makeupandmore.net beauty oktobar

Bourjois, Inglot

Omiljena kombinacija korektora ovih dana mi je Bobbi Brown Intensive Skin Serum Concealer koji svojom rozikastom nijansom sjajno prekriva tamne podočnjake, plus Deborah Radiance Creator posvetljujući korektor u obliku klik olovke sa četkicom (koja naravno ne služi svrsi). Kad nanesem BB, sačekam koji minut, zatim utapkam Deborah, i mirna sam tokom celog dana jer mi ta kombinacija ne isušuje predeo ispod očiju, ne uvlači mi se u borice, a odlično mi maskira podočnjake koji su sa godinama sve izraženiji.

makeupandmore.net beauty oktobar

Obrve. 

Još jedna kombinacija koju sam nedavno otkrila a pokazala se kao dobitna za prilike kada želim (u poslednje vreme to su sve prilike) baš onako opušten i prirodan izgled obrva, je senka Primal iz Urban Decay Naked Basics II paletice senki. To je pretposlednja u pakovanju, idealna nijansa za moje obrve posebno u odnosu na prilično svetlu kosu, postojana je tokom celog dana, potpuno je mat i hladnijeg podtona tako da se na koži ne pretvara u crvenkastu, a nanosim je odličnom novom Inglot četkicom za oči br. 53T

makeupandmore.net beauty oktobar

Inače, Inglot ima nekoliko fenomenalnih novih četkica, posebno za oči, te u najavi vidim zamenu za Mac-ovu 217 na primer, ali svakako javljam kad isprobam 🙂 Imaju i nove hajlajtere, pogledajte na ovim fotkama:

makeupandmore.net beauty oktobar

#BeautyNews

Od noviteta koji su mi pristigli u prethodnih nekoliko nedelja, probala sam Vichy Densi-Solutions liniju o kojoj sam već pisala, a tu je još ponešto:

Avon Mark Liquid Lip Lacquer – Avon je lansirao svoje prve tečne ruževe, koji se mogu naći u 10 mat i 10 sjajnih nijansi. Pakovanje je slatko, teksture su fine i dosta pigmentovane (bar dva primerka koja sam dobila da isprobam), i vrlo su udobni na usnama, čak i mat varijanta. Ne traju dugo na usnama kao klasični mat tečni ruževi, posebno ovi u sjajnoj varijanti, ali su prijatni i ne isušuju, a i izbor boja je baš lep. U poslednjem katalogu su dostupni po ceni od 399 dinara.

makeupandmore.net beauty oktobar

Wycon je brend koji se pre nekoliko meseci pojavio kod nas, a ja, da budem potpuno iskrena, dotle za njih nisam čula. Imaju jako široku ponudu šminke, i po njoj me podsećaju npr. na Glossip. Pored radnje koju imaju u Knez Mihailovoj, otvorili su jednu u Big Fashion tržnom centru, a uz pozivnicu mi je stiglo i nekoliko njihovih proizvoda od kojih sam probala samo maskaru (koja deluje skroz ok posle kraćeg probanja), a ostale ću da testiram ovih dana pa ću vam napisati utiske. Sa nekoliko strana sam čula da imaju odlične kremaste senke (a ja sam zavisnik od kremastih senki), pa ću prvom prilikom pazariti neku od njih i za to vam takođe prenosim utiske.

makeupandmore.net beauty oktobar

Trend it Up je novi brend šminke koji se može kupiti u DM drogerijama. Stiglo mi je nekoliko proizvoda, dok sam neke kupila jer su mi delovali zanimljivo. Za sada, pkovanja i cene deluju vrlo korektno, a o kvalitetu ću moći da pišem kad isprobam ove proizvode.

makeupandmore.net beauty oktobar

Xmas came early 🙂

makeupandmore.net beauty oktobar

Od događaja, moram da izdvojim promociju Sephora novogodišnje kolekcije 2017, u kojoj se kao i svake godine našlo raznih lepih stvarčica, i sve do jedne su sjajno osmišljene i upakovane da budu divan poklon – bilo da želite da počastite sebe ili druge. Sad izdvajam nekoliko sličica iz bogate božićne ponude, a uskoro vas na blogu čeka pregled proizvoda koji će od polovine novembra biti dostupni u Sephora radnjama! 🙂

makeupandmore.net beauty oktobar

#Wishlist

Moja lista želja za ovaj mesec sadrži par (i još gomilu, ali ona ove sam se skoncentrisala sada) azijskih proizvoda, tonik sa kiselinama iz The Ordinary ponude koji dugo čekam da stigne na stanje, još nešto metalik za usne 🙂 i By Terry korektor koji jedva čekam da isprobam.

makeupandmore.net beauty oktobar

  • By Terry Touche Veloutee Highlighting Concealer
  • Clarins Skin Illusion loose Foundation
  • Još neki metalik karmin (ili dva tri četiri) 
  • Su:m37 Miracle Rose Cleansing Stick
  • The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution
  • Rohto Hada Labo Retinol Firming Lifting Lotion.

 

Eto, to su moje beauty novosti iz oktobra.

A šta ima novo kod vas?

Komentari

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.