Lepa vest za sve ljubitelje ovog brenda je novi koncept Nivea Shop-a u Knez Mihailovoj u Beogradu kreiranog u saradnji sa Remiks studiom i arhitektom Majom Lalić i saradnicima Aleksandrom Spasojevićem i Ivanom Ibraimov i zamišljenog kao mesto jedinstveno po svom konceptu – interaktivni centar koji nudi više od prodavnice i predstavlja mesto susreta i razgovora između Nivea eksperata za negu kože i svakodnevnih posetilaca.

 

 

Ono što je zanimljivo je da je Srbija je jedna od prvih zemalja u svetu gde će potrošači imati priliku da dožive potpuno Nivea iskustvo – ideja je da pored kupovine Nivea prozvoda u netipičnom ambijentu ovde može svratiti da se osvežite, probate nove proizvode i dobijete savet o nezi kože. Posebno zanimljiva je donja etaža koja pruža svakodnevno utočište od stresa i predstavlja adresu na kojoj možete besplatno dobiti analizu tipa kože i stručni savet kako da je negujete, a pored toga, Nivea će lojalnim potrošačima ponuditi poseban program kroz koji će moći da ostvare dodatne benefite.

 

 

 

Danas ću da vam ispričam svoja iskustva sa nekim od Nivea proizvoda za skidanje šminke, čišćenje lica i dnevnu negu, kao i dve vrste Labello balzama za usne koje sam isprobala.

 

 

 

Prvo moj omiljeni proizvod koji često koristim poslednjih nekoliko nedelja za čišćenje kože tj. umivanje –Nivea Aqua Effect osvežavajuća pena za čišćenje lica.

Moja je u varijanti za normalnu i mešovitu kožu, a postoji ista u roze pakovanju za suvu kožu.

Kažu da je obogaćena vitaminom E i Hydra IQ formulacijom, šta god ovo drugo bilo 🙂 ali je živa istina da dubinski čisti kožu i lepo je neguje.

Pritom ima standardni Nivea miris koji mnogo volim, i posebno mi prija umivanje ovom penom ujutru za razbuđivanje jer ne isušuje kožu kao većina proizvoda ovog tipa namenjenih mešovitoj koži, a ni ne ostavlja nikakav film na licu već posle umivanja koža deluje sveže i zdravo i odlično je pripremljena za nanošenje šminke.

Posebno zabavno (meni, heh) je što je ovaj proizvod za čišćenje u formi pene, pa je jednostavan i uredan za nanošenje. Količina u pakovanju je 200 ml, a može se kupiti po ceni od 526 dinara, i skroz se isplati jer dugo traje.

 

 Nivea Gel-krema za skidanje vodootporne šminke oko očiju namenjena je svim tipovima kože i zaista skida vodootpornu šminku, pa iako sam više ljubitelj laganijih tekstura na svojoj koži, zbog čega se uvek radije opredeljujem za losione, tonike i tako ta vodenasta sredstva umesto mleka i kremastih sredstava, ovaj skidač šminke nije preterano težak i ne smeta mi obzirom da se koristi na predelu oko očiju koje mi je inače nešto osetljivije i suvlje od ostatka kože.

Volim što ipak ne masti kožu, a i kao što sam već pomenula solidno skida šminku, čak i onu vodootpornu, pa iako meni nije prvi izbor mnogima koji imaju suvu kožu i vole ovako bogatije teksture ovaj skidač će veoma prijati.

 

 

Nivea piling za normalnu i mešovitu kožu  probala sam sada prvi put iako ga Nivea ima (ili neki sličan) veoma dugo u ponudi.

Volim jače, grube pilinge zbog čega obično izbegavam drogerijske ili ih kupujem isključivo po preporuci, ali sam prijatno iznenađena ovim: ima zrnca sasvim solidne veličine i ima ih dosta, tako da nije potpuno blag, ali kako nemam posebno osetljivu kožu zgodan mi je za svakodnevno ili skoro svakodnevno korišćenje.

Oni koji imaju osetljiviju kožu bi trebalo da ga koriste prema uputstvu, tj. dva do tri puta nedeljno, iako je meni super za večernje umivanje pre nanošenja kreme – lepo čisti, ne ostavlja previše suvu i zategnutu kožu, i srednje je grub, čak mogu da kažem i jači od pilinga drugih drogerijskih brendova koje sam do sada probala, tako da ako ne volite sasvim blag piling sa nevidljivim zrncima već ste kao i ja ljubitelj onih koji se “osećaju”, preporučujem da date šansu ovom.

 

 

O Nivea osvežavajućem gelu za umivanje za normalnu i mešovitu kožu ne bih mogla da napišem ništa što većina vas već ne zna, osim da mi se dopada jer lepo čisti i osvežava, prijatnog je i klasičnog Nivea mirisa, ne isušuje kožu…  i to je otprilike to.

Kao što mu sam naziv kaže, gelaste je teksture, potrebna je mala količina da biste umili celo lice što ga čini isplativim, i iako je dobar, nema neku osobinu koja bi ga posebno istakla u moru drugih sličnih proizvoda koje po sličnoj ceni možete naći na policama drogerija. Sasvim korektan, ali bez onog “wow”.

 

 

 

Nivea Make Up Starter fluid  je predviđen da se koristi kao podloga za šminku. Ovaj koji sam ja isprobala je namenjen – a kakvoj drugoj nego normalnoj i mešovitoj koži, u pitanju je gelsto-vodenasta tekstura koju inače volim – posebno kad je dnevna nega u pitanju, i mogu da potvrdim da se zaista brzo upija, posebno ako nanesete malu količinu jer se jako lako i lepo razmazuje pa vam mnogo neće biti ni potrebno.

Ne oseća se na licu i jako je lagan, ima malo jači miris koji ne umem da opišem (nekako cvetni, ali bih više volela da miriše na klasičnu Niveu), i brže se upija u kožu od većine dnevnih krema.

Ne mogu da kažem da sam primetila da mi šminka (puder) duže ili bolje stoji na licu otkad sam počela da koristim ovu kremu, iako je lice vidljivije hidrirano kada skinem šminku.

Sasvim fina kremica za one koji imaju normalnu kožu, ali je ne bih preporučila onima koji imaju problematičnu, masniju kožu, ili delove lica koji se jako maste tokom dana.

Takođe, iako je odlična za pripremu lica za šminkanje, nema isto dejstvo kao baze (podloge za puder) o kojima sam pisala više puta ovde na blogu, prosto nema ta svojstva, i može da se koristi pre njih, ali po mom skromnom mišljenju ne može da ih zameni.

 

 

 

Nivea Aqua Effect hidratantna dnevna krema je prilično lagana, deluje vrlo osvežavajuće na kožu i brzo se upija. Ima lep klasičan miris koji nije prejak, i odlično hidrira kožu. Za moju veoma mešovitu kožu je previše jaka za dan, tako da je povremeno koristim umesto noćne kreme, kada želim nešto lagano za noć.

Sadrži SPF 15 za zaštitu od UV oštećenja i preranog starenja što je uvek plus kod dnevne nege, i preporučila bih je onima koji imaju normalnu kožu – njima će biti odlična i za dan i za ispod pudera, dok je za one sa masnijom kožom ili masnijim delovima lica Nivea proizvela kolekciju Aqua Effect proizvoda za mešovitu/masnu kožu, tako da će to za njih biti bolje rešenje.

Takođe, svi ovi proizvodi uključujući i ovu dnevnu kremu, mogu da se nabave i u varijanti za suvu kožu, u rozikastom pakovanju, pa mislim da će svaki tip kože moći da pronađe proizvode koji mu odgovaraju.

 

 

Na kraju ove priče o čišćenju lica i dnevnoj nezi, ne mogu a da ne pomenem još jedan proizvod koji me je iskreno osuševio i koji savršeno odgovara mom tipu kože – Nivea Pure & Natural osvežavajuće maramice za čišćenje lica.

Inače su namenjene svim tipovima kože, a prijatno me je iznenadio jer su obično sve maramice koje sam ranije koristila za skidanje šminke bile previše masne za moju kožu, ostavljale su onaj masnjikavi film, i uvek sam posle korišćenja morala da ispirem lice vodom ili nekim tonikom kako bi mi se taj osećaj težine na koži izgubio.

E onda su nastupile ove, posle veoma duge pauze u korišćenju bilo kakvih maramica za lice, i moram da kažem da su savršene – nisu ni najmanje masne, ali su dovoljno, a ne previše, natopljene sredstvom koje sasvim solidno skida šminku i mnogo lepo osvežava i hidrira lice.

Nema traga masnoj teksturi, a ni ne isušuju kožu, pa još kao šlag na tortu ne sadrže silikone, parabene, boje i mineralna ulja (plus je 95% sastava prirodno), a pritom su i lako razgradive.

Kada budete želeli da skinete neku baš jako vodootpornu šminku biće vam potrebna pomoć nekog skidača, ali su za skidanje obične, svakodnevne šminke i nečistoća sa lica, kao i instant osvežavanje kože, odlične, zbog čega imaju moju iskrenu preporuku.

 

 

I za kraj, isprobala sam dva nova Labello proizvoda – jedan je Labello Repair & Beauty, koji spaja negu i boju u jednom proizvodu i sastoji se od belog jezgra hranljive formulacije koje sadrži dekspanthenol, vitamin E, glicerin i mentol i roze sloja koji se nalazi preko, sadrži  jojoba ulja i shea buter i daje usnama lepu prirodnu rozikastu boju.

Kada se nanese na usne deluje jako fino i hidrirajuće, solidno je postojan na usnama, i verovatno zbog mentola, daje onako blago peckajući i rashlađujući efekat. Ima baš lep miris (ruža, jasmin, vanila, narandžin cvet, tako bar kažu) i prilično intenzivan, i ne ostavlja usne jako masnim, što mi se dopada. Ko ne voli peckanje mentola i jače mirise neće biti zadovoljan, ali oni kojima je to lepo, kao npr. ja, mnogo će voleti ovaj proizvod, koji daje zaista blagu i svetlu rozikastu boju koja se na mojim usnama skoro i ne primećuje jer su dosta tamne, ali na onima koji imaju svetlije usne, ovaj labelo će delovati mnogo lepo.

Drugi koji sam imala priliku da isprobam je Labello Natural Volume, upakovan je u slatku malu tubicu, i ima teksturu sjaja za usne.

Blago kajsijaste je boje, i malo više se primećuje na usnama nego prethodni (u stvari, na mojim se i ne primećuje baš nešto, tako da zavisi od toga kakva vam je pigmentacija samih usana) i obzirom na veoma sjajan sjaj koji daje kad se nanese, čini da usne deluju punije i lepše, ali ne nešto revolucionarno.

Nije lepljiv i prijatan je na usnama, lepo hidrira i dosta dugo ostaje pošto ga nanesete, i iako lično preferiram Labello u stick varijanti, oni koji vole sjajeve će sigurno voleti i ovaj Labello jer pored standardne nege na koju smo navikli daje i lepu, zdravu i prirodnu boju.

 

 

 Da li ste probali ili planirate da probate neki od ovih proizvoda?

Ako već  jeste, napišite utiske 🙂

 

 

(I ne zaboravite da se prijavite za jednu od deset Alchemy dnevnih krema koje lako i bez mnogo muke možete osvojiti u nagradnoj igri ovde na blogu!)

[dt_divider /]

Ukoliko vam se dopalo ovo što ste pročitali, makeup&more blog i novosti na njemu možete pratiti pomoću servisa RSS Feed, kao i mreža Google +TwitterFacebook i Bloglovin. Hvala na čitanju!

*Proizvodi prikazani u ovom postu poslati su mi od strane proizvođača/uvoznika/PR, ali ta činjenica ni na koji način ne utiče na moje mišljenje o proizvodu koje je, kao i uvek, potpuno iskreno. Više informacija ovde.

Komentari

comments

17 Responses

  1. Avatar
    olja

    probala sam sve kreme o kojima se toliko pise, od tih malo skupljih, najvise sam bila zadovoljna jednom kremom l’occitane, ali UVEK se vracam nivea kremi Q10, iako govore da je nivea ovde trecerazredna, kao, za istočno tržište i to…ali meni svaki put oporavi lice. evo, koristila sam clinique age-defence i nisam uspela da je dovršim koliko mi nije rijala iako je za moj tip kože i sve…kupila sam Q10 i već je drukčije. nemam objašnjenja zašto je ovako.

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      ja sam probala q10 dnevnu za mesovitu kozu i bila mi je odlicna, kao i q10 za oko ociju.
      mislim da nema nekog posebnog objasnjenja zasto nam sta odgovara, svi imamo razlicitu kozu koja reaguje na ko zna koje sastojke pa nam nesto super odgovara a nesto drugo ne…

      Reply
  2. Avatar
    Diamond

    Izuzetno zanimljiv tekst, iako nisam neki veliki fan Nivea proizvoda, moram priznati da si me zainteresovala i da cu probati barem penu i labelo, a koncept Nivea shop-a mi se cini veoma zanimljivim i prvom prilikom cu morati da pronjuskam.:)

    Reply
  3. Avatar
    Jelena

    Obozavam Nivea proizvode. Dal zbog mirisa, dal zbog toga sto sam odrastala sa njima pa su mi se uvukli pod kozu- ne znam 🙂 Dosta toga njihovog sam koristila da se vise i ne secam, dosta koristim i sada. Od proizvoda iz teksta koristim kremicu aqua…kako vec bese 🙂 Meni je odlicna, koristim je za dan i mnogo mi se svidja na mojoj kozi. Ove maramice za skidanje sminke cu kupiti jos danas 😉

    Reply
    • Makeup&more
      Makeup&more

      mislim da svi imamo bar nesto njihovo u kuci, i da smo odrasli sa njima jer su bas dugo prisutni na trzistu… i ja mnogo volim miris, pa mozda i zato sto me podseca na detinjstvo 🙂

      Reply
  4. Avatar
    melisa

    Joj sto je to divnoooo 🙂 ja bas volim niveu, i sto ti kazes, mislim da smo svi odrasli uz bar nesto niveino, nezaobilazni su 🙂

    Reply
  5. Avatar
    Jelena Sofija

    Moracu da isprobam penu za ciscenje lica, posto imam problem sa sredstvima za ciscenje, uvek mi posle njih ostane osecaj zategnutosti koze lica, pa ako ne nanesem kremu u roku od 2 minuta, cini mi mi se da ce mi se lice skameniti :/ Polazem nade u ovaj proizvod 🙂

    Reply
  6. Avatar
    ana

    Koristim kremu dnevnu za suvu kozu,onu sa rozim poklopcem,a sto se stikova tice presla sam na eucerin mnogo je bolji a i jeftiniji…bar u liliju i najvaznije sredjuje mi SUVE DELOVE LICA zbog kojih sam ludela!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.