Zamislila sam seriju postova na temu po jednog brenda, u kojima bih vas upoznala sa njima, podelila utiske o proizvodima koje sam koristila i generalne utiske o samom brendu – to bi uglavnom bili oni o kojima se ne piše i ne priča često, za koje možda i niste čuli, ili kojima se ne poklanja pažnje koliko mislim da bi trebalo.

Za prvi, eksperimentalni post ove vrste odabrala sam Elemis. Za njih dugo znam, poznati su u beauty svetu, ali tek pre nekoliko meseci sam saznala da se mogu pronaći i kod nas. Doduše, nema ih u radnjama, već u nekim salonima, spa centrima i online, ali me je ovo saznanje baš obradovalo, s obzirom da imaju nekoliko kultnih proizvoda po kojima su prepoznatljivi u svetu i koje sam želela i sama da probam. Jelena je na svom blogu Moj neseser pre nekoliko meseci pisala o nekim ELEMIS proizvodima, što je dodatno uticalo na želju da nabavim neke od njih 🙂

Elemis je luksuzni spa brend, što znači da mnogo polaže na uživanje u korišćenju samih proizvoda, senzaciji koju proizvode, na teksture i mirise, ali, čini mi se, još i više na efikasnost, to jest na sastojke koji zaista dokazano rade i daju rezultate.

Među bestselerima Elemisa izdvajaju se Pro-Collagen linija, sa poznatim istoimenim  balzamom za čišćenje lica i luksuznom Pro-Collagen Marine kremom, Dynamic Resurfacing, Biotec, Superfood i Peptide 4 linije. Neke od proizvoda sam isprobala, neke imam u planu, a danas vam pišem o nekoliko onih koje sam dobro upoznala proteklih meseci.

ELEMIS Dynamic Resurfacing Facial Wash

O ovoj umivalici sam vam već pisala u jednom od ranijih postova –  u pitanju je čistač sa enzimima koji na nežan način pomažu prirodan ciklus obnavljanja kože kako bi bila glatka i nežna, uklanjajući nežive ćelije koje ten čine umornim i neujednačenim. Nije abrazivan i jako je prijatan za upotrebu, a kožu ostavlja mekom i glatkom.

Rekla bih da možda nije najbolje rešenje za dehidriranu ili jako osetljivu kožu, ali za sve ostale je sjajan. Intenzivan, ali mnogo lep miris i blistava, čista koža, ono su što mi se kod ovog proizvoda najviše svidelo.

Cena mu je oko 4300 rsd za 200ml.

ELEMIS Rehydrating Ginseng Toner

Mnogo mi se dopada ovaj tonik koji imam u mini pakovanju, i vrlo je verovatno, da nemam još (ovde treba da ide broj, ali ne smem da ga napišem) tonika, da bih ga odavno kupila u regularnoj veličini. Jako je blag, nežno priprema kožu za naredne korake nege, fino je hidrira i miriše, kako drugačije, nego divno 🙂 Lagan je i osvežavajuć, odmah se upija, a kožu ostavlja hidriranom i mekom – ni traga od nekog isušivanja.

Ne sadrži alkohol niti grube deterdžente, i namenjen je dehidriranoj, suvoj i koži koja pokazuje znake starenja.

Cena ovog tonera od 200ml je 3300 rsd.

ELEMIS Peptide 4 Night Recovery Cream – Oil

Ovo je možda čak i moj favorit među Elemis proizvodima koje sam do sada isprobala. Pišem do sada, jer imam planove za još dosta toga, i nadam se da će neki od njih biti favoriti 🙂 Linija je namenjena umornoj koži, i formulisana tako da joj vrati blistavost.

Specifična tekstura je ono što zaista izdvaja ovaj noćni serum – iz naziva bi se reklo da je masnjikav, zbog ulja, ali nije ni najmanje. Toliko prija mojoj mešovitoj koži, da me je oborio s nogu. Dakle, tekstura je više nekog losiona, nešto između seruma i kreme, najviše podseća na laganu kremicu. Sjajno hidrira, upija se brzo, i sa par mrvica veličine zrna graška pokrijem celo lice. Miris je posebna priča – neobičan je, ne znam sa čime bih ga uporedila, ali je prijatan i opuštajući. 

Nekad ga koristim kao serum, pa nakon njega nanesem i kremu, mada mi je najčešće dovoljan i sam po sebi – ujutru se budim sa hidriranom kožom koja ni mrvicu nije masna, ali je već nakon par dana redovnog korišćenja primetno blistavija, glatka i ujednačena. Za mene je ovaj serum pun pogodak.

Cena je 6450 dinara za 30ml.

ELEMIS BIOTEC Skin Energising Cleanser

Još jedan čistač, jer sam slaba na njih, i trošim ih u količinama 🙂 E, ovaj je nepotrošiv, jer ima pumpicu koja izbacuje baš malo proizvoda, ali je i to malo dovoljno za čišćenje celog lica. Ima prijatan miris i lice ostavlja mekim i nežnim. Ovo sredstvo za čišćenje je, rekla bih, nešto nežnije od Dynamic Resurfacing Facial Wash, pa će se svideti i onima koji imaju suvu ili osetljivu kožu, mada i moju mešovitu čisti odlično. I njega koristim kao drugi čistač u procesu dvostrukog čišćenja.

Formulisan je sa tri kiseline – sukcinskom, mlečnom i feruličnom – tako da kožu na najbolji način priprema za dalju negu optimizujući njenu kiselost.

ELEMIS BIOTEC Skin Energising Night Cream

Zanimljiv koncept dvofaznog proizvoda – pritiskom na pumpicu iz bočice izlaze dve različite teksture koje se mešaju i nanose na lice – ono je što prvo privlači pažnju kod krema iz Biotec linije. Miris koji je isti kao kod čistača iz ove linije, je druga stvar koja mi se svidela. A tekstura koja je prijatna, nemasna ali bogatija nego kod seruma iznad, i koja kožu čini sjajnom i glatkom, je treća.
 
Ovu kremu imam u mini pakovanju, bila je deo seta, pa nisam imala više vremena da je isprobavam, ali za neke dve nedelje, koliko mi je trajala, bila sam baš zadovoljna. 
 
Formulisana je sa posebnim kompleksom enkapsuliranog cinka i bakra, kao i tri vrste kiseline (sukcinskom, mlečnom i feruličnom), i preporučuje se za period kada imate osećaj da je koža prestala da vam reaguje na uobičajenu rutinu nege; kada izgleda umorno i sivo, kada  šminka ne “leži” kako bi trebalo, kada je koži potrebno nešto da je “pokrene”. 
 

ELEMIS BIOTEC Skin Energising Day Cream

I ova krema se sastoji iz dve komponente, jedna je kremastija, druga skoro tečna, poput nekog seruma. Kad se pomeša i nanese na kožu, veoma je lagana i brzo se upija.

Inače pazim koje kreme koristim za dan, tj, ispod šminke, jer mi je koža sklona mašćenju pa samim tim sijanju tokom dana ukoliko je dnevna krema nešto bogatije teksture, međutim, ova je pun pogodak baš za tu svrhu. Miris je prijatan, isti kao i kod ostalih Biotec proizvoda, tako da sam stvarno uživala.

Formulacija koja spaja tri vrste kiselina obogaćena elektrolitima, antioksidansima i peptidima, namenjena je buđenju kože, dodatnoj energiji, svežini i blistavosti.

ELEMIS BIOTEC set

Super stvar je što se Elemis Biotec linija može nabaviti u okviru seta – ima ga na stranici Grom i kakao po ceni 8900 dinara. U setu su čistač od 200ml, mini pakovanja dnevne i noćne kreme, kao i mali jednokratni Foreo Luna Play uređaj za čišćenje lica koji se savršeno slaže uz Biotec čistač. 

Elemis kozmetika se kod nas može kupiti preko zvaničnog Instagram profila Elemis Srbija, u Wellness Land/uSky Wellness/u i koncept prodavnici Fab living by Una.


I još jedna informacija u vezi ELEMIS kozmetike – dobra prilika da ih probate je specijalni FLASH SALE,

koji će se održati samo 16 marta od 17 do 20h u Krunskoj 81:


Da li ste probali nešto od ELEMIS kozmetike?

Imate li nešto na listi želja?


 

Komentari

comments

One Response

  1. Avatar
    Maja

    Kremu koristim vec vise od dve godine, prezadovoljna sam jer mi je lice malo zahtevnije za odrzavanje. Super preporuke

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.